Installatie Primagaz LNG

Liquefied Natural Gas (LNG) is een duurzame, betrouwbare en veilige brandstof.  Aardgas wordt op cryogene temperaturen vloeibaar en vormt zo LNG. Bij afname van LNG zet de vloeistof zich via verdampers om in gas. De LNG-installatie bestaat uit 4 componenten.

Cryogene tank

In de bovengrondse dubbelwandige tank wordt het LNG opgeslagen en vloeibaar gehouden bij een temperatuur van ongeveer -162 °C.

Verdampingssysteem

Het vloeibare LNG wordt door verdampers omgezet in gas tot de gewenste gasdruk is bereikt.

Controlepaneel

Het paneel monitort in realtime en verstuurt (alarm)signalen van procesdruk, temperatuur en gasniveau. Zo waakt Primagaz op afstand over de inhoud van de tank en zijn gasleveringen ruim op tijd.

Odorisatiesysteem

Conform de Europese normen is elke installatie uitgerust met een gasodorisator. Deze voegt een geur toe aan het anders geurloze gas, zodat een lek snel gedetecteerd kan worden.

Primagaz, de juiste keuze

Nieuws

Joint venture PitPoint LNG

Primagaz en PitPoint LNG vormen nieuwe joint venture om de LNG-markt verder actief te ontwikkelen. Lees meer...

Interview Oil & Gas IQ

In dit exclusieve interview voor Oil & Gas IQ praat hoofdredacteur Tim Haïdar met Maarten Bijl, de CEO van Primagaz Benelux. Tijdens het gesprek licht Maarten onder meer toe hoe het staat met de overstap naar LNG nu de aardolieprijzen zo laag zijn.  Lees meer...

Eerste publieke LNG-tankstation in Belgie

Op de site van logistiek bedrijf ADPO in Kallo werd het eerste publieke LNG-station in België geopend. Het vloeibare aardgas wordt algemeen aanzien als het economische en schone brandstofalternatief voor de transportsector. Lees meer...

Vraag vrijblijvend advies

Wil je meer weten over LNG voor jouw business? Geef je contactgegevens in en de LNG-experts van Primagaz nemen graag, vrijblijvend, contact op.

Controleer je telefoonnummer even.