Wat is BioLPG?

Vanaf 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van BioLPG in Europa. Maar wat is BioLPG nu exact? BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel en wordt voor 100% geproduceerd uit duurzame grondstoffen, deze zijn een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Biopropaan doet het op vlak van CO2-uitstoot dus nog beter dan propaangas en vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. Het wordt dus met reden de energie van de toekomst genoemd.

Ontdek het zelf in volgend filmpje!

BioLPG, een groene energiebron

De chemische samenstelling van BioLPG is volledig identiek aan traditioneel propaangas. Daardoor kan het ook probleemloos worden gemengd met traditioneel propaangas en is er ook geen enkele aanpassing nodig aan de bestaande propaangasinstallatie of tank. Waar propaangas zorgt voor een lage zwaveluitstoot en lage productie koolstofdeeltjes in vergelijking met fossiele brandstoffen, doet biopropaan het nog beter dan propaangas. Dankzij biopropaan van Primagaz is het dus mogelijk om de uitstoot van broeikasgassen substantieel te reduceren, gewoon met je bestaande installatie. Zo zorg je voor nog minder impact op het milieu en de leefomgeving.

Ontdek hoe het productieproces van BioLPG in elkaar zit en wat de vele voordelen zijn voor jouw situatie

Voordelen van BioLPG

Bij Primagaz zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om de dienstverlening voor onze klanten continue te verbeteren. Hierbij geven we steeds de voorkeur aan ecologische oplossingen, LNG en BioLPG zijn hier mooie voorbeelden van. Enkele troeven van biopropaan in een notendop:

  • Zuivere brandstof, vermindert de CO2-uitstoot tot 80% in vergelijking met traditioneel propaan.
  • Hernieuwbare energie, wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, conform EU-wetgeving.
  • Eenvoudig in gebruik, er is geen enkele aanpassing nodig aan de bestaande installatie of uitrusting. Het is mogelijk om enkel biopropaan te gebruiken of dit te mengen met traditioneel propaangas.

Waarom BioLPG gebruiken?

Binnen de Europese Unie stimuleert de richtlijn 2009/28/EG de bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. Biopropaan voldoet aan de criteria die binnen deze richtlijn worden gesteld. Door biopropaan te gebruiken lever ook jij een bijdrage aan een groenere en meer duurzame toekomst. Aangezien Primagaz in de beginfase een beperkt volume aan biopropaan ter beschikking heeft, zal dit in eerste instantie worden ingezet in de industriële sector met een zware milieu-impact. BioLPG is een veelzijdige en flexibel inzetbare brandstof, die net als propaangas geschikt is voor een brede waaier aan industriële toepassingen, gaande van de aandrijving van vorkheftrucks en productieprocessen tot verwarming. 

Vraag vrijblijvend advies

Twijfel niet langer en maak vrijblijvend een afspraak met een van onze gasexperts die de voordelen van bioLPG voor jouw situatie met plezier toelichten. Geef je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je e-mailadres even.