Primagaz neemt de stap naar groene, duurzame energie. Biopropaan vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. De prestaties van biopropaan zijn 100% gelijk aan die van gewoon propaan. Het enige verschil is het verschil dat jij er zelf mee kan maken.

De belangrijkste voordelen van biopropaan:

Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen
Tot 80% vermindering van CO2-uitstoot
100% gelijk aan normaal propaan
Geen aanpassingen aan apparatuur en installaties
Verkrijgbaar in gasflessen: EasyBlue PLUS en EasyBlue XL
Verkrijgbaar in tanks voor thuis en industrie

Wat is biopropaan?

Al vanaf 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van biopropaan in Europa. Maar wat is dit nu eigenlijk? Biopropaan, ook wel BioLPG genoemd, wordt volledig geproduceerd uit duurzame grondstoffen, namelijk uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën; ook wel biomassa genoemd. Op het gebied van de uitstoot van CO2, zwavel, NOX en fijnstof is propaan al een goede keus. Biopropaan presteert nog beter en vermindert de CO-uitstoot tot wel 80%. Het wordt dus terecht de energiebron van de toekomst genoemd.

Meer over biopropaan en de voordelen voor jou

15 april 2019; biopropaan in gasflessen

Vanaf 15 april 2019 is biopropaan ook verkrijgbaar in gasflessen. Je kan dus barbecueën, koken op de camping, verwarmen en nog veel meer, maar nu een stuk duurzamer. Biopropaan van Primagaz vindt u in onze EasyBlue-gasflessen. In de EasyBlue PLUS (6kg) en de EasyBlue XL (9,5kg).

Waar kan je biopropaan krijgen?

Zoek een verdeler bij jou in de buurt

Met meer dan 1.000 verkooppunten in België is Primagaz altijd bij jou in de buurt.

Biopropaan, een groene energiebron

De chemische samenstelling van BioLPG is volledig identiek aan traditioneel propaangas. Daardoor kan het ook probleemloos worden gemengd met traditioneel propaangas en is er ook geen enkele aanpassing nodig aan de bestaande propaangasinstallatie of tank. Waar propaangas zorgt voor een lage zwaveluitstoot en lage productie koolstofdeeltjes in vergelijking met fossiele brandstoffen, doet biopropaan het nog beter dan propaangas. Dankzij biopropaan van Primagaz is het dus mogelijk om de uitstoot van broeikasgassen substantieel te reduceren, gewoon met je bestaande installatie. Zo zorg je voor nog minder impact op het milieu en de leefomgeving.

Vraag vrijblijvend advies

Heb je vragen over biopropaan? Neem contact met ons op.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je e-mailadres even.