09 februari 2018

Primagaz laat ook de dieren niet in de kou staan!

Een bijzonder natte maand januari zorgde voor een ontoegankelijk pad naar de propaanopslag op het terrein van Safaripark Beekse Bergen. De opslagtank was onbereikbaar voor de grote tankwagen vanwege een zeer drassige toegangsweg. Met de koude dagen voor de deur en temperaturen ver onder het vriespunt is het natuurlijk belangrijk dat het nachtverblijf van de jachtluipaarden voldoende op temperatuur blijft.
 
Primagaz en Safaripark Beekse Bergen hebben op vrijdagavond direct geschakeld om te voorkomen dat het nachtverblijf zonder warmte zou komen. Primagaz leverde een kleine (mobiele) opslagtank bij het Safaripark welke met een van de terreinwagens naast de bestaande propaanopslag te plaatsen was. 
 

Het welzijn van onze dieren is ons belangrijkste doel. Dankzij de snelle levering van Primagaz gingen wij gerust de koude week in en konden de dieren in hun eigen vertrouwde verblijf de nacht doorbrengen.

Martin van Hees, Zoölogisch Manager Safaripark de Beekse Bergen

 

Matthijs Fisser, Account Manager bij Primagaz vertelt over de bijzondere relatie met de Beekse Bergen: "Primagaz en Safaripark Beekse Bergen werken al vele jaren samen om verschillende gebouwen van het Safaripark op temperatuur te houden. Toen ik hoorde van de problemen met de toelevering vanwege de ontoegankelijke wegen op het terrein hebben we direct een creatieve oplossing bedacht: een tijdelijke gastank die met behulp van een terreinwagen op de plaats te zetten was. We hebben meerdere van deze tanks op voorraad en worden normaal veel in de landbouw gebruikt voor bijvoorbeeld het gifvrij verwijderen van onkruid".