14 januari 2019

79% minder CO2-uitstoot dankzij verbod op stookolieketels vanaf 2025 en stimuleren van verschillende milieuvriendelijke alternatieven

Maandag 14 januari – Als België de klimaatdoelstellingen wil halen moeten stookolieketels verboden worden in 2025. Tegelijk wordt best ingezet op een mix van milieuvriendelijke alternatieven zoals (bio)propaan, biomassa en warmtepompen. Dat blijkt uit een studie van Primagaz, uitgevoerd door Ecuity Economics. Stookolieketels voor huisverwarming zijn vandaag verantwoordelijk voor 50 procent van de CO2-uitstoot en hebben een aanzienlijke impact op de luchtkwaliteit.

Uit de studie van Primagaz blijkt dat een stookolieverbod in 2025 een goede timing is om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen. Tegelijk is de opstart van milieuvriendelijke alternatieven een ware must. De focus ligt hierbij specifiek op huizen die vandaag nog op stookolie verwarmen en die niet kunnen worden aangesloten op het aardgasnetwerk. Propaan is een nu reeds beschikbaar alternatief voor stookolie dat beter scoort voor klimaat en luchtkwaliteit. Biopropaan, een volledig hernieuwbare brandstof, staat klaar om fossiele gassen te vervangen.

Klik hier voor het volledige persbericht.