19 mei 2016

Industrieel drogen

RBB Dakpannen
Installatie RBB
RBB, opgericht in 1968 en dochteronderneming van Eternit en Monier, produceert dakpannen en hulpstukken. Zij hebben vier modellen van dakpannen in hun gamma, met name 10/m² Sneldek en Stonewold, 17/m² Horizon en Brugse. Vanuit Tessenderlo beleveren zij de Belgische en Nederlandse markt en hebben 39 personeelsleden in dienst.

‘Wij gebruikten lange tijd mazout als energiebron om onze pannen te drogen, maar zijn vorig jaar voor het volledige productieproces op propaan van Primagaz overgeschakeld omwille van de korte terugverdientijd, het milieuvriendelijke aspect van propaan en de lage onderhoudskosten van de installaties,’ zegt Geert Speelmans, directeur van RBB.

'Wij gebruiken propaan als energiebron om de olie te verwarmen die wij gebruiken om de massa van de pannen sneller te drogen, dit is nodig om de cement optimaal te laten hydrateren, zodat ze niet beschadigd worden bij stapeling. Daarnaast gebruiken wij propaan voor het verwarmen van onze burelen en gebouwen. Ook het gebruiksgemak van propaangas levert ons een groot voordeel op tegenover mazout.'

'We zijn al jaren buren,' gaat de heer Speelmans verder 'en hebben altijd een zeer goede samenwerking gehad, maar bij dit project was de samenwerking nog veel beter. Specifiek bij dit project waren de nauwe contacten, de technische kennis in verband met de installaties en de termijn van uitvoering een groot voordeel. Ik heb nog maar weinig projecten gekend die zo probleemloos gelopen zijn.'

Ik kan Primagaz dan ook aan iedereen aanraden als een betrouwbare en ervaren leverancier van milieuvriendelijke en zeer kostefficiënte energie.

Geert speelmans

Directeur rbb dakpannen