31 januari 2017

Primagaz koopt de LPG-activiteiten van Total Belgium en Total Luxembourg over

Overname LPG activiteiten Total
   
Primagaz Benelux zal de LPG (Liquefied Petroleum Gas) activiteiten van Total Belgium en Total Luxembourg overkopen. De overname voor België gaat in vanaf 1 april 2017. Luxemburg volgt op 1 juni. Ze is van toepassing voor propaan in tanks en flessen en betreft zowel het huishoudelijke, professionele als industriële segment. 
Hierdoor versterkt Primagaz haar positie aanzienlijk op de Belgische en Luxemburgse markt.

Overname
Eelco de Graaf, CEO van Primagaz aan het woord: “We waren reeds geruime tijd aan het uitkijken naar groeiopportuniteiten en de commerciële activiteiten van Total beantwoorden perfect aan onze verwachtingen. Total heeft een rijk en gevarieerd klantenbestand. Bovendien draagt Total, net zoals Primagaz, veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel.”

Primagaz, dochteronderneming van SHV
SHV Energy is onderdeel van SHV Holdings N.V een Nederlands familiebedrijf dat meer dan honderd jaar bedrijven en consumenten voorziet van energie. Bekende merken uit de SHV Energy Groep zijn Primagaz, Calor Gas, Liquigas, Gaspol and Ipragaz.  SHV Energy opereert in meer dan 20 landen . Wereldwijd zijn er 16.000 mensen in dienst en bedraagt de omzet meer dan 6 miljard euro. SHV Energy is gespecialiseerd in het distribueren van gedecentraliseerde vormen van energie zoals LPG, LNG en biomassa naar tiental miljoenen klanten.   

Primagaz Benelux
Primagaz Benelux nv is de lokale butaan-, propaan- en LNG-specialist en is de 2e grootste speler binnen de Belgische markt. Primagaz is met name actief in gebieden waar klanten geen toegang hebben tot aardgas. Binnen deze gebieden is er een hoog gebruik van vervuilende energievormen zoals stookolie. Primagaz ziet een belangrijke rol weggelegd voor propaan in de huidige energie transitie. Klanten die geen toegang hebben tot het aardgasnetwerk kunnen op deze manier toch de beschikking krijgen over een schone energievorm die de luchtkwaliteit verbetert en een bijdrage levert aan het terugdringen van de klimaatverandering.

Biopropaan
Primagaz als onderdeel van SHV Energy ontwikkelt in samenwerking met Neste biopropaan. Biopropaan wordt geproduceerd op basis van plantaardige oliën en restafval. Het is chemisch identiek aan het traditionele propaan maar levert een CO2-besparing op tot 40%. Zo krijgen de klanten die geen toegang hebben tot het aardgasnetwerk een nog schoner energie alternatief.


Meer informatie
Voor meer informatie over deze overname kan je terecht bij:
Ilka Hendrickx, Marketing Manager Primagaz, ihendrickx@primagaz.be