15 oktober 2018

Steenbakkers besparen met (bio)propaan!

RBB uit Tessenderlo is producent van dakpannen. De dochteronderneming van Eternit en Meunier schakelde in 2015 over op propaan als milieuvriendelijke en kostefficiënte energiebron. Jozef Broux, HSEQ manager RBB: “Wij gebruikten lange tijd mazout als energiebron om onze pannen te drogen, maar in 2015 schakelden we over op propaan van Primagaz voor het volledige productieproces. Ook onze burelen en gebouwen verwarmen we ermee. 

Steenbakker grafiek prijsvoordeel

Het is in de eerste plaats een zeer kostefficiënte brandstof, maar ook over de lage onderhoudskosten en korte terugverdientijd van de installaties zijn we zeer tevreden. En natuurlijk vaart ook het milieu er wel bij! De samenwerking met Primagaz verloopt prima. Hun specifieke technische kennis over de installaties heeft ons geweldig goed geholpen. Primagaz is zeer betrouwbare en erg onderlegde leverancier van milieuvriendelijke en kostefficiënte energie!”


steenbakker werknemer Jozef

Propaan is in de eerste plaats een zeer kostefficiƫnte brandstof, maar ook over de lage onderhoudskosten en korte terugverdientijd van de installaties zijn we zeer tevreden.

Jozef Broux

HSEQ Manager