Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

banner landbouw

Een stal verwarmen zonder aardgas?

Dit kan eenvoudig met (bio)propaan

Propaan op de boerderij: zorgeloos voor jou én je dieren

Propaangas biedt een waaier aan oplossingen voor agrarische behoeften. Met propaan geniet je van alle voordelen van gas, zelfs zonder aardgasaansluiting. Als lid van de Boerenbond krijg je nu € 500 korting op jouw propaaninstallatie én 250 l gratis gas bij de eerste levering.

Propaangas kan perfect worden ingezet voor stalverwarming. De lagere CO₂-uitstoot komt immers niet alleen het stalklimaat, maar ook de gezondheid van je dieren ten goede. Daarnaast is propaan een duurzame oplossing voor o.a. het drogen van gewassen en onkruidbestrijding.

Wil je ook je productieproces verduurzamen? Kies dan voor het 100% hernieuwbare biopropaan. Dit biogas stoot tot 80% minder CO₂ uit dan andere fossiele brandstoffen en reduceert de uitstoot van fijnstof met 99%.

Ontvang als lid van de Boerenbond € 500 korting én 250 l gratis gas bij de eerste levering

Interesse in (bio)propaan?

Wil je meer weten over (bio)propaan voor de landbouwsector? Als lid van Boerenbond geniet je bovendien van een exclusief voordeel van € 500 korting op jouw propaaninstallatie én 250 l gratis gas bij de eerste levering. Vul je gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaan?

Eén energiebron voor al je agrarische toepassingen

Propaangas kan perfect worden ingezet voor stalverwarming. De vochtige warmte bevordert de gelijkmatige groei van de dieren dankzij op maat ontworpen branders. De lagere CO₂-uitstoot komt bovendien zowel het stalklimaat als de gezondheid van de dieren ten goede.

Propaan is een kostenbesparende brandstof voor het drogen van gewassenControleer op efficiënte wijze de temperatuur tijdens het drogen, zodat je over een constante en optimale temperatuur beschikt. Ook in het drukke oogstseizoen is Primagaz altijd beschikbaar.

Met warmte en de juiste gasinstallatie kun je jouw velden voorverwarmen in de wintermaanden. Door de temperatuur rond de wortel en net boven de grondlaag met een paar graden te verhogen, wordt vroegoosten mogelijk.

In openbare groene ruimten mag je niet langer onkruid bestrijden met chemische middelen. Een ecologisch alternatief is thermische onkruidbestrijding met propaangas. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron. Primagaz beschikt over gas voor branders van alle formaten.

Installeer een verwarmingsinstallatie van Primagaz en hou je plantages en serres vorstvrij. Propaangas is een schone en voordelige brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. Verwarmingstoestellen op gas zijn moduleerbaar en perfect regelbaar, waardoor de temperatuur op een constant niveau kan worden gehouden. Bovendien blijft je teelt beschermd door de geringe roetneerslag.
Worden er in je landbouwonderneming heftrucks ingezet? Dan biedt Primagaz de oplossing met propaangas. Heftrucks op gas zorgen voor minder geluid, minder geur en minder uitstoot. Primagaz biedt twee oplossingen: heftruckgasflessen of een eigen vulinstallatie. De keuze van het type oplossing is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het gebruik van de heftrucks en de beschikbare ruimte.

Tevreden klanten vertellen