Ontdek alle voordelen van propaangas

Iedereen aansluitbaar

Ook zonder aardgasaansluiting kan je genieten van de voordelen van gas. Voor elke situatie is er een oplossing met een boven- of ondergrondse tank of met flessen.

Hoger rendement

Dankzij een condenserende cv-ketel op propaangas verbruik je minder en haal je een hoger rendement. Zo kan je besparen op je energiefactuur.

Lage kosten

Met propaan kies je voor een budgetvriendelijke oplossing: lage onderhouds- (tweejaarlijks in plaats van jaarlijks) en investeringskosten.

Comfortabel beheer

Wens je volledig comfort? Primagaz monitort automatisch je verbruik en vult je tank bij van zodra het volume lager is dan 20%. Handig toch?

Flexibele, veilige oplossing: bovengrondse of ondergrondse tank

Of je nu in een open of halfopen bebouwing woont, in een appartement of een gebouw met een zaak of erg afgelegen: Primagaz heeft een oplossing voor elke woning. Onze experts komen graag bij je langs met vrijblijvend advies.


Onze expert bekijkt samen met jou welke propaangastank het beste bij jouw situatie past. De bovengrondse tank kan je trouwens mooi integreren in je tuin. Heb je toch liever een discretere oplossing, dan is de ondergrondse tank wellicht ideaal. Voor lager verbruik is er ons gasflessensysteem.

Propaangas, een duurzaam alternatief

Propaangas: dat is een milieuvriendelijk energiealternatief waarmee we een bijdrage leveren aan een gezonder leefklimaat: propaan produceert na verbranding tot 19% minder CO2 dan stookolie. Omdat propaangas een nevenproduct is van de raffinage van aardgas en -olie, heeft het als 'afvalproduct' weinig impact op het milieu.


Wist je bovendien dat je propaangas kunt combineren met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp voor permanente energie? Zonnepanelen genereren minder elektriciteit op zonneluwe momenten en warmtepompen halen warmte uit de grond of de lucht.

Het verhaal van Benjamin

Een jaar geleden verhuisde Benjamin van de stad naar het platteland om er zich met zijn gezin in de rustige, groene omgeving te vestigen. In het huis stond nog een oude stookolieketel, die hij meteen wou vervangen door een gasketel. Maar de nieuwe woning van Benjamin was niet aangesloten op het aardgasnetwerk. Ontdek het verhaal van Benjamin.

Goedkoper en makkelijk in gebruik

Vraag vrijblijvend advies

Ontdek of propaan, net als voor onze 20.000 andere klanten, iets voor jou is in onze korte test.
Ben je al overtuigd? Geef je gegevens in en een gasexpert licht je met plezier de voordelen van propaangas toe.
Als je nu intekent, ontvang je bovendien een gratis installatie van je gastank*.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je e-mailadres even.