Thermische onkruidverdelging met propaangas

Chemische onkruidbestrijding is inmiddels al in veel regio’s verboden. Propaangas biedt een ecologisch alternatief. De onkruidverdelging gebeurt snel en efficiënt en de ondergrond loopt geen schade op. Kortom, een slimme beslissing voor het milieu en jezelf! Afhankelijk van de grootte van de te behandelen oppervlakte zijn er 2 oplossingen: gasflessen of de Primatec. Voor kleine tot middelgrote oppervlakten is een handbrander of aanbouwbrander met gasflessen de ideale oplossing. Voor de handbranders adviseren wij de EasyBlueTM PLUS, de EasyBlueTM XL of de PrimaBlue 10. Voor de aanbouwbranders heb je meestal een fles nodig die vloeistof afgeeft in plaats van gas. Hiervoor bevelen wij de PrimaClip 10 of de PrimaClip 18 aan. Wil je op een akker meerdere rijen in 1 keer behandelen, dan is de Primatec ideaal. Met deze transporteerbare tank van 600 liter kan je grote stukken tegelijkertijd behandelen.

Rijden op gas met heftruckgasflessen

Steeds meer bedrijven hechten belang aan een verantwoord werkklimaat. De brandstof voor heftrucks speelt hierin zeker een rol. Heftrucks op propaangas zorgen voor een lagere uitstoot, minder geurhinder en minder geluidshinder. Afhankelijk van de grootte van de vloot en het bedrijfsterrein zoekt Primagaz steeds de meest rendabele oplossing: propaangasflessen of een eigen vulinstallatie op je terrein. Heeft je bedrijf een beperkte vloot heftrucks of worden deze niet permanent gebruikt, dan zijn heftruckgasflessen de ideale oplossing. De PrimaClip 10 of de PrimaClip 18 zijn allebei alleen geschikt voor vloeistofafname. Deze flessen kunnen worden aangesloten op alle merken LPG-heftrucks. Dankzij de handige EasyClip-snelkoppeling kan je de gasfles in een handomdraai aansluiten op de brandstofslang van de heftruck. Zo garandeert Primagaz een snelle en makkelijke verwisseling van de gasfles.

Eigen vulinstallatie voor heftrucks

Voor bedrijven met een grote vloot aan heftrucks of minimaal 5 heftrucks die permanent worden ingezet, heeft Primagaz de geknipte oplossing, namelijk een eigen vulinstallatie op het terrein. De bovengrondse propaangastank van Primagaz biedt 2 mogelijkheden: een skid of een tank met aparte zuilen. Een skid houdt in dat de propaangastank en het afnamepunt of de zuil met het vulpistool op 1 frame staan. Als de plaatsing van een skid niet mogelijk is omwille van veiligheidsafstanden is een tank met 1 of meerdere aparte zuilen de ideale oplossing. Beide installaties worden volledig kant-en-klaar afgeleverd en geplaatst door Primagaz. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Onze gasexperts lichten met plezier de mogelijkheden van propaangas voor jouw heftrucks toe.