Man in weide met zoon

Biopropaan

Een nieuwe generatie propaan
Gas wordt groen

Vraag vrijblijvend advies

De stap naar groene energie

Door te kiezen voor biopropaan kan je eenvoudig je ecologische voetafdruk verkleinen. Traditioneel propaan heeft al een lage impact op het milieu, biopropaan doet het nog een stapje beter.

Met biopropaan neemt Primagaz de stap naar groene, duurzame energie. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%, terwijl de prestaties volledig gelijk zijn aan die van gewoon propaan. Het enige verschil is dus het verschil dat jij er zelf mee kan maken.

Waarom kiezen voor biopropaan?

  • 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% minder CO₂-uitstoot
  • Voor alle propaantoepassingen
  • Tick_32x32
    Exclusief bij Primagaz

Een zuivere, veelzijdige energiebron met veel troeven.

De energie van de toekomst.

Biopropaan is een hernieuwbare vorm van propaan die uitsluitend geproduceerd wordt uit duurzame grondstoffen, zoals plantaardige oliën en restafval.

BioLPG oftewel biopropaan is een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en identieke prestaties aan klassiek propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact is wel verschillend. De chemische samenstelling van biopropaan en propaan zijn identiek en hierdoor kan biopropaan gebruikt worden voor alle gekende propaantoepassingen zoals verwarmen en koken.

 

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Vragen over biopropaan?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.