Ga terug naar het overzicht

Recreatie

Biopropaan in de festivalsector

Festival Clamotte Rock

Clamotte Rock zet in op groene energie door te kiezen voor biopropaan van Primagaz. Zo werkt het festival aan zijn duurzame karakter, maar dat is niet het enige voordeel.

Om eten te koken, als energie voor showelementen… Clamotte Rock gebruikt gas voor een waaier aan toepassingen op het festivalterrein. In 2019 legden zij enkele extra klemtonen om een groener festival te kunnen zijn, en dat is meteen een van de belangrijkste redenen waarom zij kozen voor biopropaan van Primagaz.

Veiliger voor het milieu én voor de bezoekers

Met biopropaan is de CO₂-uitstoot van het festival tot 80% gereduceerd. Daarbovenop is ook de veiligheid van biopropaan een belangrijk punt voor de organisatie. “Veiligheid is uiteraard heel belangrijk op een festival, en Primagaz heeft ons daar perfect in ondersteund”, aldus Geert van Immerseel (medeorganisator van Clamotte Rock).

Het budgetvriendelijke aspect van biopropaan

“Onze budgetten zijn niet groot, maar voor de vergroening van het festival proberen we toch met zo weinig mogelijk kosten zoveel mogelijk opbrengsten te genereren”, vertelt Sander Ooms (eveneens medeorganisator). De keuze voor biopropaan was dan ook snel gemaakt. Op die manier werkt het festival immers niet alleen aan een groener imago, maar blijven ze ook binnen de grenzen van het beschikbare budget.

Bestaande installaties moeten niet worden aangepast

Tot slot haalt de organisatie nog de installatie aan van biopropaan. “Het voordeel is dat er bij biopropaan zo goed als geen wijzigingen moesten gebeuren aan de bestaande installaties. En dat is voor ons een heel groot voordeel, omdat wij altijd tijd tekortkomen.”

Zoek jij ook een betrouwbare en voordelige energieoplossing voor je organisatie?

"Veiligheid is heel belangrijk op een festival, en Primagaz heeft ons daar perfect in ondersteund.”

GEERT VAN IMMERSEEL
Medeorganisator Clamotte Rock