Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.
Ga terug naar het overzicht

Horeca

Hotel Pacific: propaan als veelzijdige energiebron

propaangas voor de horeca

Al sinds '61 kunnen gasten terecht in Hotel Pacific. En net zoals het hotel doorheen de jaren gegroeid is, groeide ook de behoefte aan een voordelige en veelzijdige energiebron.

Als uitbaatster van Hotel Pacific ging Linda Meder op zoek naar een energieoplossing die enerzijds voordelig is, en die anderzijds voor meerdere toepassingen kan worden ingezet. Die oplossing vond ze in propaangas van Primagaz.

De keuze voor een bovengrondse gastank

"Ik kook op gas. De kamers, het water, de reservoirs … eigenlijk alles wordt verwarmd op gas." Omdat de energiebehoefte in het hotel zeer hoog ligt werd er gekozen voor een bovengrondse gastank. Deze gastank plaatste Primagaz achter in de tuin, netjes weggewerkt uit het oog van de hotelgasten. Het geautomatiseerde meetsysteem brengt Primagaz op de hoogte wanneer er gas moet worden geleverd. Zo hoeven de uitbaters zich hier geen zorgen om te maken.

Een energiebesparing tot wel 50%

De veelzijdigheid van propaangas was niet het enige argument dat Linda over de streep trok. Ook de besparing die propaan zou betekenen in vergelijking met stookolie, was doorslaggevend. "Ik denk dat ik vanaf dag 1 al ben begonnen met het terugverdienen van de investering, en dat ik een besparing heb gedaan van wel 50%." 

Zoek jij ook een betrouwbare en voordelige energieoplossing voor je bedrijf?

Vraag vrijblijvend advies

"Ik verbruik veel minder op elke gebied, waardoor alles goedkoper is geworden."

LINDA MEDER
Zaakvoerder Hotel Pacific