Man in weide met zoon

Biopropaan

Een nieuwe generatie propaan
Gemaakt uit 100% duurzame grondstoffen

Zoek een verdeler

Gas wordt groen, met Primagaz

Door te kiezen voor biopropaan kan je je ecologische voetafdruk eenvoudig verkleinen. Zo draag jij je steentje bij aan een beter milieu terwijl je geniet van alle voordelen van gewoon propaangas.

Primagaz neemt de stap naar groene, duurzame energie. Traditioneel propaan heeft namelijk een lage impact op het milieu, maar biopropaan doet het nog beter en reduceert de CO₂-uitstoot tot 80%. De prestaties van biopropaan zijn bovendien 100% gelijk aan die van gewoon propaan; het enige verschil is het verschil dat jij er zelf mee kan maken.

Waarom kiezen voor biopropaan in gasflessen van Primagaz?

  • 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% minder CO₂-uitstoot
  • Voor alle toepassingen
  • Tick_32x32
    Exclusief bij Primagaz

De energie van de toekomst

Biopropaan is een hernieuwbare vorm van propaan die uitsluitend geproduceerd wordt uit duurzame grondstoffen, zoals plantaardige oliën en restafval.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact is wél anders. BioLPG (oftewel biopropaan) is namelijk een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en prestaties identiek aan die van klassiek propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd.

De chemische samenstelling van biopropaan en propaan is identiek, waardoor biopropaan gebruikt kan worden voor alle gekende propaantoepassingen zoals verwarmen en koken. 


Exclusief bij Primagaz: de eerste gasfles met 100% biopropaan

Onze biopropaan gasflessen

EasyBlue PLUS

Biopropaan

EasyBlue XL

Biopropaan

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.