Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Biopropaan

Kies voor groene energie bij je thuis
Om te verwarmen, warm water te produceren of te koken

Ontdek meer over biopropaan

En wat als een goede daad doen voor het milieu makkelijker is dan je dacht?

Door te kiezen voor biopropaan verklein je heel eenvoudig je ecologische voetafdruk.

Wist je dat biopropaan van Primagaz ook verkrijgbaar is in gastanks? Zo maak je heel gemakkelijk een duurzame keuze bij je thuis en geniet je tegelijk van een hernieuwbare energie om te verwarmen, warm water te produceren en te koken.

Biopropaan is een duurzaam gas dat gemaakt wordt van biomassa. Het wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen en verlaagt de CO₂-uitstoot tot wel 80%, terwijl het volledig dezelfde prestaties levert als klassiek propaan. Gebruik je al propaangas? Dan moet je zelfs je installatie niet aanpassen. Iets goeds doen voor onze planeet was nog nooit zo gemakkelijk!

In cijfers

100%

geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen

80%

minder CO₂-uitstoot


Waarom biopropaan?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, afhankelijk van je verbruik
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, te koken, onkruid te bestrijden...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen en exclusief verdeeld door Primagaz.

Altijd een oplossing op maat van jouw situatie

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Vragen over biopropaan?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.