Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - bestellen
Vind een antwoord op je vraag:

Je kan op verschillende manieren gas bestellen voor je propaangastank. Je kan ons 24 uur per dag en 7 dagen per week je bestelling doorgeven via ons online klantenportaal MijnPrimagaz.

Daarnaast is er de mogelijkheid om ons telefonisch te bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 013/61.82.00.

Je kan de inhoud van de propaangastank aflezen op de inhoudsmeter. De inhoudsmeter geeft een indicatie van de vullingsgraad van de tank in % weer. Let wel: het is dus een benadering van de actuele inhoud. De gastank dient voor een goede meting goed horizontaal te zijn opgesteld. De maximaal toelaatbare vullingsgraad staat aangegeven op de stempelplaat van de propaantank (dit geldt zowel voor particuliere als voor professionele tanks).

Ja, dat kan. Voorwaarde is wel dat de propaangastank nog in de originele staat verkeert. De chauffeur doet bij iedere vulling een controle op gasdichtheid van de gastank.

Mochten er toch problemen zijn, dan kan je Primagaz bellen op 013/61.82.00 en vragen naar de technische dienst. Zij helpen je graag verder.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zowel voor professionele als voor particuliere klanten vult Primagaz enkel haar eigen propaangastanks, omdat we enkel voor onze eigen gastanks kunnen instaan voor de veiligheid en controle. Het is wel mogelijk om een onderhouds- en leverovereenkomst te ondertekenen indien je een gastank in eigen bezit hebt. Dan staat Primagaz in voor het vullen van de tank en het onderhoud daarvan.

Het aantal leveringen hangt af van je verbruik en van de manier van vullen die je kiest. Er zijn 2 opties:

  • Je controleert zelf de inhoud van je tank via de inhoudsmeter op je propaangastank. Indien het volume lager is dan 20% neem je contact op met Primagaz voor een bestelling of bestel je online via het klantenportaal MijnPrimagaz.
  • Indien je voor het geautomatiseerde meetsysteem kiest, controleert het systeem automatisch het niveau van je propaangastank en stuurt een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van je tank lager is dan 20%. Primagaz doet vervolgens de rest en zorgt voor de levering. Je bent hierdoor vrij van alle zorgen.

Ja, Primagaz blijft immers eigenaar van de propaangastank. Daarom kan ze ook enkel door Primagaz gevuld worden.

Dit geldt trouwens niet enkel voor Primagaz. Onze concullega’s zullen dezelfde werkwijze hanteren.

Door gebruik te maken van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz hoef je je geen zorgen meer te maken over het vullen van je propaangastank. Je hoeft dus zelf geen propaangas meer te bestellen; door de informatie die wij ontvangen van het systeem worden we immers automatisch op de hoogte gebracht wanneer een levering gewenst is.

Als je denkt dat een levering toch al vroeger nodig is, mag je ons natuurlijk altijd contacteren.

De verbruiksprijs van propaangas in bulk (tanks) is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier.

De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs.