Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

8/06/2022

Waarom kiezen voor een gasbarbecue?

Gezin aan de gasbarbecue
Hou je van barbecueën? Een gasbarbecue maakt het nog makkelijker om elke dag aan het grillen te slaan. Ontdek snel waarom barbecueën op gas zo eenvoudig is en welke gasbarbecue het beste aansluit bij jouw grill-skills.

De voordelen van een gasbarbecue

Controleer simpel de temperatuur

Een gasbarbecue is letterlijk warm in een handomdraai — of beter, zodra je de knop omdraait. Ideaal dus voor spontane barbecues met familie of vrienden! Binnen de 10 à 15 minuten kan je beginnen grillen. Daarbovenop is de temperatuur makkelijk constant te houden en kan je de hitte snel hoger of lager zetten.

Ga voor een lekkere gerookte smaak

“Maar wat met die typische rooksmaak?”, vraag je dan misschien. Die kan je perfect creëren op een gasbarbecue van Weber dankzij de ingebouwde flavorizer bars. Deze vangen het vocht op dat uit het vlees druppelt en doen het opnieuw verdampen, wat zorgt voor meer smaak. Hou je van een extra smokey smaak? Dan kan je ook rookhoutsnippers toevoegen of de Weber Smoker Box gebruiken.

Makkelijk te onderhouden

Een gasbarbecue is relatief snel en gemakkelijk schoon te maken. Superhandig dus indien je meerdere keren per week wil grillen. Lees meer over het schoonmaken van een gasbarbecue in het artikel “Je gasbarbecue schoonmaken, doe je zo”.

Welke gasbarbecue past het beste bij jou?

Gasbarbecues vind je in allerlei soorten en maten. Wil je een exemplaar dat perfect aansluit op jouw behoeften en grill-skills, stel jezelf dan deze vragen:

Voor hoeveel mensen wil je doorgaans barbecueën?

Dit bepaalt de grootte van jouw ideale gasbarbecue en ook hoeveel branders je nodig hebt. Barbecue je voor een kleinere groep, dan zijn 3 à 4 branders voldoende. Heb je een grote familie of vriendengroep die mee aan tafel schuift? Dan vind je bij Weber zelfs gasbarbecues met 6 branders.

Tip: Een extra zijbrander is superhandig om bv. sauzen of groenten op te warmen, terwijl de grotere stukken op de barbecue zelf kunnen sudderen.

Wil je een open of gesloten barbecue?

Deze keuze hangt vooral af van wat jij het makkelijkste vindt. In een gesloten gasbarbecue ligt alles mooi uit het zicht, terwijl je met een open toestel natuurlijk alles sneller bij de hand hebt.

Welke gasfles gebruik je?

De EasyBlue-gasflessen van Primagaz sluiten perfect aan bij het gemak van een gasbarbecue. Deze gasflessen zijn licht en makkelijk te hanteren en zijn bovendien gevuld met 20% van het duurzame Futuria Propaan: een hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa.

Wij zorgen voor het gas…

…maar de lekkere vleesjes en groenten, die moet je zelf voorzien. Wil jij graag het gemak ondervinden van barbecueën op gas? Neem een kijkje in het aanbod van Weber en ontdek de EasyBlue-gasflessen van Primagaz.

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis?
Breng je lege gasfles binnen en ontvang statiegeld