Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

LNG

Graanproducent stapt over van stookolie naar LNG

Belourthe LNG installatie werkman in veiligheidskledij

In 2014 besloot graanproducent Belourthe om over te stappen van zware stookolie naar vloeibaar aardgas. Een keuze die economische én ecologische voordelen met zich meebracht.

De LNG-installatie bij Belourthe was de eerste industriële LNG-installatie in België. Een gasaansluiting op het aardgasnetwerk was voor het bedrijf niet mogelijk, maar dankzij de installatie van Primagaz kan Belourthe toch aardgas gebruiken voor zijn productieproces.

De ecologische impact van de overstap naar LNG

De overstap van zware stookolie naar vloeibaar aardgas bracht heel wat voordelen met zich mee voor Belourthe. Zo is hun CO₂-uitstoot met 30% gedaald, wat met een jaarlijks verbruik van 20.000 MWh neerkomt op 1.800 ton minder. Daarnaast is de uitstoot van koolmonoxide verminderd met 60% en stoten ze zelfs helemaal geen fijnstof meer uit. “Een stookoliebrander heeft twee standen, aan en uit. Maar dankzij het modulaire karakter van een gasbrander kunnen we de stoomproductie op onze site veel beter regelen”, vult operations manager Fabrice Louis nog aan.

Transparante prijzen en een uitstekende service

“Primagaz houdt ons elke maand op de hoogte van de gasprijzen; die zijn veel stabieler dan de stookolieprijzen. Op vier jaar zal de hele installatie terugbetaald zijn.” Bovendien was Belourthe al geruime tijd op zoek naar een alternatief voor stookolie. Na gericht research bleek Primagaz hier de beste oplossing voor te bieden. Niet enkel op financieel vlak, maar ook op het gebied van expertise en service.

"Jaarlijks stoten we 1.800 ton minder CO₂ uit, en fijnstof zelfs helemaal niet meer."

FABRICE LOUIS
Operations manager Belourthe

Zoek jij ook een betrouwbare en voordelige energieoplossing voor je bedrijf?

Belourthe LNG installatie
Belourthe levering LNG
Belourthe installatie LNG
Belourthe installatie LNG