Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gasflessen - gasfles kopen
Vind een antwoord op je vraag:

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een gasfles bepalen:

  • Wie is de eigenaar van de gasfles?
  • Wat is de aanschafkost van de gasfles?
  • Wat is de waarborg van de fles?
  • Wat is de hoeveelheid gas in de gasfles?
  • Moest je statiegeld betalen?

Het vergelijken van prijzen van gasflessen gaat dus verder dan enkel het vergelijken van de prijzen van de gasvulling.

Wie een goede en volledige vergelijking wil maken, zou naast de aankoopprijs en de hoeveelheid gas, ook de aanschafkost van de gasfles mee in rekening moeten nemen.
Misschien betaal je ook statiegeld? Dit hoef je niet mee te nemen in je vergelijking, aangezien je bij inlevering van de gasfles die som volledig terugbetaald krijgt.

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar.

Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler het dichtst in je buurt.

De kostprijs van een gasfles is afhankelijk van de grootte en het type van de gasfles. Voor een gasfles met 9,5 kg gas betaal je uiteraard meer dan voor een gasfles met 5 kg gas.

De verkoper in je Primagaz-verkooppunt vertelt je graag meer. Hij/zij zal ook met je bekijken wat het meest geschikte type gasfles voor je is. Dit kan je trouwens zelf ook checken dankzij onze interactieve tool op de website.

Aan de hand van je gastoestel stellen wij je de meest geschikte gasfles voor. Je vindt het dichtstbijzijnde Primagaz-verkooppunt in onze dealer locator.

De fabrikanten van deze toestellen adviseren hierover in de technische specificaties van het toestel.

Ben je niet helemaal zeker? Doorloop dan even onze handige flessenmodule of vraag raad bij een Primagaz-verkooppunt bij je in de buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator

Als je gasflessen van Primagaz wil bestellen dan kan je met behulp van de dealer locator gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde Primagaz-flessenverkooppunt vinden.

Voor specifieke vragen over levering van gasflessen kan je bellen naar onze klantendienst op 013/61.82.00, wij helpen je graag verder.

Ja, al onze verkooppunten kunnen gasflessen inwisselen. Sommige verkooppunten leveren ook gasflessen aan huis. Vraag na bij je lokale verdeler of hij deze dienst aanbiedt.

Onze dealer locator geeft je een overzicht van de verdelers in je buurt op basis van je postcode.

Ja, zolang het verkooppunt de gewenste fles in haar gamma heeft. Sommige flessen hebben wel een verschillende deposit. Vraag gerust een van onze verdelers om meer informatie.

Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator.

Lege gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kan je inleveren bij een officieel Primagaz-verkooppunt. Je krijgt dan statiegeld in ruil voor de fles. Hoeveel statiegeld je krijgt, is afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type.

- Er wordt € 15 statiegeld betaald voor de butaanflessen van 12,5 kg en voor de propaanflessen van 10,5 kg.
- Er wordt € 25 statiegeld betaald voor de propaanflessen van 18 kg, 25 kg, 28 kg, 33 kg en 46,5 kg.

Het statiegeld van een gasfles omvat de kosten en het onderhoud ervan. Lege gasflessen worden namelijk opnieuw gevuld in een erkend vulcentrum. Ga naar de dealer locator om een verkooppunt in je buurt te vinden waar je lege gasflessen kan inleveren en statiegeld ontvangen.

In de dealer locator vind je het dichtstbijzijnde Primagaz-verkooppunt.

Gasflessen mogen enkel in een erkend vulcentrum worden gevuld. Vandaar dat lege flessen omgeruild moeten worden voor volle flessen.

Met behulp van de dealer locator kan je gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde Primagaz-flessenverkooppunt vinden.