Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Groenbedrijf

Hoveniers en groenbedrijven
Van chemisch naar thermisch

Energie voor beheersing en bestrijding

Als hovenier of groenbedrijf heb je ook externe energiebronnen nodig. Propaan is er daar een van. Onze energieoplossingen helpen je om elke dag een uitstekende dienstverlening te leveren.

Propaan is de ideale brandstof voor groenbedrijven, bijvoorbeeld om op een duurzame manier onkruid te bestrijden. Steeds meer opdrachtgevers eisen immers een meer duurzame manier van werken. Daarom levert Primagaz Futuria Propaan: propaan geproduceerd uit biomassa. Futuria Propaan doet het op het vlak van CO2-uitstoot dus nog beter dan propaangas en vermindert de CO2-uitstoot tot 16%. Zo werken we aan een duurzamere samenleving.

Welke fles is het meest geschikt voor jouw groenbedrijf?

Maak met Primagaz de overstap van chemische naar thermische onkruidbestrijding en -beheersing. Propaan en Futuria Propaan leveren een duurzamer alternatief, dat veilig en betrouwbaar is. Ons assortiment bevat verschillende soorten gasflessen, zodat je zeker een gepaste fles vindt voor jouw behoeften.

Easyblue XL

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Primablack 10

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Primablue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Groener werken met propaan

Gebruik niet langer chemische onkruidbestrijding

Het bestrijden van onkruid met propaangas is een effectieve en milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding. Door de hitte stollen de eiwitten in het onkruid, waardoor de sapstroom stopt en het onkruid afsterft. De temperaturen bij thermische onkruidbestrijding zijn hoog en goed regelbaar. Daardoor is het proces efficiënter en het resultaat schoner.

Landbouwer

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!
Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Onze gasadviseur komt langs om je een oplossing op maat voor te stellen, altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. Hij schat je verbruik in, adviseert je over het type tank, hoe de plaatsing volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt en hij beantwoordt al je vragen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte. Valt die in de smaak, dan hoef je alleen maar te tekenen om klant te worden en te genieten van Primagaz' service op maat. We prikken samen een datum voor de installatie van je tank. In tussentijd dien je een vergunningsaanvraag in bij je gemeente en stuur je de omgevingsvergunning op naar ons.
Er gelden enkele belangrijke verplichtingen voor het definitief buiten gebruikstellen van een stookolietank. Deze regels zijn afhankelijk van het doel waarvoor de tank werd gebruikt, de grootte en de plaats van de tank. Het is niet verplicht om je tank te verwijderen, maar hij moet wel leeggemaakt worden en gereinigd.
Primagaz verzorgt de installatie van je tank van A tot Z, helemaal gratis. Op de dag van plaatsing moet je er alleen voor zorgen dat de toegang vrij is, afhankelijk van het gekozen type installatie (bovengrondse of ondergrondse tank). Primagaz installeert de gasleidingen op middendruk en hoge druk, tot en met de ontspanner naar lage druk. Voor de aansluiting op het lagedruksysteem in je huis doe je beroep op een erkend installateur.
Wanneer we je tank plaatsen, doen we meteen een eerste keuring. Na de aansluiting wordt alles opnieuw gecontroleerd en tot slot laten we na de eerste levering een erkend keuringsorganisme je tank controleren voor ingebruikname. Zo ben je altijd zeker van een optimale veiligheid.
Na de tweede inspectie krijg je een verificatierapport of een lekdichtheidsbewijs voor de interne en externe leidingen. Dat bezorg je ons vóór de eerste levering.
Je geniet meteen van alle voordelen van de Primagaz-service. Je kan bestellingen plaatsen en je gebruik online opvolgen via MijnPrimagaz. Als je gekozen hebt voor het geautomatiseerd meetsysteem zorgen we zelfs voor tijdige leveringen zonder dat je er zelf aan moet denken. 
Met Primagaz ben je kortom zeker dat je nooit zonder energie zal komen te zitten. Dankzij onze voorraad en ons wagenpark kunnen we altijd een snelle levering garanderen. 
We zorgen ook voor het technisch onderhoud van je tank, voeren eventuele reparaties uit en zorgen elke vijf jaar voor een inspectie door een erkende instantie. En dat allemaal inbegrepen in het pakket dat je gekozen hebt.