Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

LNG

Hoogenergetische processen op LNG

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, een duurzame en concurrerende energiebron

Voor hoogenergetische processen binnen de industrie-, landbouw- en transportsector is LNG een duurzame en concurrerende energiebron. 

Aardgas wordt op cryogene temperaturen vloeibaar en vormt zo LNG, Liquefied Natural Gas. Bij de afname van LNG zet de vloeistof zich via verdampers om in gas. 

De voordelen van LNG

Voor industriële bedrijven of landbouwbedrijven die niet via het aardgasnet worden ontsloten of die over onvoldoende gasdruk beschikken, is LNG het geschikte alternatief. Voor industriële toepassingen met een constante energiebehoefte, zoals stomen, bakken of drogen, is LNG ideaal. Al vanaf een jaarlijkse consumptie van 3.500 MWh geeft LNG een aanzienlijke besparing op je energierekening. 

Samenwerking tussen Falck en Primagaz

Toen het Nederlandse Falck besloot om met LNG te gaan werken, was het vooral de expertise van Primagaz die hen overtuigde. "Het is toch een vrij onbekend product in Nederland, en Primagaz heeft in de overige landen al veel ervaring met LNG", zo vertelt L.J. Van Campen (Manager maintenance & services bij Falck). Het bedrijf is erg tevreden over de samenwerking. "We hebben zeer korte lijnen, goede afspraken, en we hopen zeker nog in de toekomst lang met mekaar te mogen werken."

Wil je meer weten over LNG voor jouw business? Wij helpen je graag verder.

"De expertise van Primagaz is doorslaggevend geweest voor het leveren van LNG."

L.J. VAN CAMPEN
Manager maintenance & services


LNG