Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Werkman met bescherming draait aan gasleiding

LNG

Ontdek alles over LNG

Voor industriële processen

LNG als energiebron voor je bedrijf 

Voor hoogenergetische processen binnen de industrie, de landbouw en de transportsector is LNG een duurzame en competitieve energiebron.

LNG staat voor 'Liquefied Natural Gas', vloeibaar gemaakt aardgas. Dit is een milieuvriendelijke, veilige en voordelige energiebron voor gebruik binnen de industrie, de landbouw en de transportsector. Een LNG-installatie is de ideale oplossing voor bedrijven die zoeken naar een duurzame brandstof om te kunnen voldoen aan een constante energiebehoefte, maar die zich niet kunnen aansluiten op het aardgasnetwerk of waarbij het netwerk onvoldoende druk of debiet levert.

Waarom kiezen voor LNG?

  • Duurzame energie
  • Minder CO₂-uitstoot
  • Budgetvriendelijk
  • Veilig en zeker
  • Ideaal voor grootverbruik

Wat is LNG?

Een ander proces dan bij de exploitatie van propaan

LNG is vloeibaar aardgas dat verkregen wordt door het gas op zeer lage temperaturen te brengen. Onder normale druk is LNG vloeibaar bij een temperatuur van minder dan -162°C. Vloeibaar aardgas brengt verschillende voordelen met zich mee:  • Het is veilig, niet giftig en milieuvriendelijk.

  • LNG neemt tot 600 keer minder volume in dan aardgas en is lichter dan lucht.

  • Het calorisch vermogen van het geleverde gas telt doorgaans 15,22 KwH/kg. Zo kan Primagaz grote hoeveelheden energie transporteren en opslaan.

Tevreden klanten vertellen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor LNG?

Ben je overtuigd van de voordelen van LNG en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom Primagaz?

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.