Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Werkman in veiligheidsuitrusting sluit gasleiding aan

LNG-installatie

Een installatie op LNG

Voor hoogenergetische processen

Investeer mee in een duurzame en competitieve installatie

Voor industriële toepassingen met een constante energiebehoefte zoals stomen, koken, bakken of drogen is LNG de ideale brandstof. Primagaz levert bedrijven een totaalpakket.

LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’ en geeft vanaf een jaarlijkse consumptie van 3.500 MWh een aanzienlijke besparing op je energiefactuur. Voor industriële processen waarbij je bedrijf jaarlijks meer dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig heeft, is een LNG-installatie de beste oplossing. Uiteraard begeleiden onze adviseurs je bij deze keuze.

Primagaz is in staat om zowel de installatie als het onderhoud en de levering van LNG te voorzien. Wij bieden een totaalpakket aan met:

  • opleiding en trainingen aan medewerkers
  • bijstand in het vergunningsproces
  • installatie en onderhoud
  • geautomatiseerd meetsysteem

Primagaz investeert in de buiteninstallatie. De grondwerken, de gasleidingen en de gasbranders zijn voor rekening van de klant. Gasbranders hebben het voordeel dat ze moduleerbaar zijn, waardoor hun efficiëntie zeer hoog is.

Informatie over onze LNG-installaties

Hoe werkt een LNG-installatie?

We leveren het (eerst nog vloeibare) LNG op de bedrijfssite van onze klanten in een dubbelwandige, cryogene tank. Deze is speciaal ontworpen om aan de lage temperatuur en hoge druk te weerstaan. Pas bij productafname wordt het vloeibaar gekoelde LNG via verdampers omgezet in gas en op de gewenste druk gebracht, afhankelijk van de toepassing. Elke LNG-installatie bestaat uit 4 grote onderdelen:

Het LNG wordt opgeslagen en vloeibaar gehouden op -162° C, in een verticale of horizontale bovengrondse, dubbelwandige cryogene tank met vacuüm aangezogen perlietisolatie.

De atmosferische verdampers maken het vloeibare LNG gasvormig. Zo kan het na de eerstetrapsontspanning op de gewenste druk gebracht worden in functie van de gastoepassing.
Het controlepaneel zorgt voor monitoring en het versturen van alarmsignalen. Dankzij dit controlepaneel kan je installatie vanop afstand gecontroleerd worden indien nodig.
Conform de Europese normen is elke installatie uitgerust met een gasodorisator. Die maakt het LNG detecteerbaar door toevoeging van een geursupplement.
2 mannen converseren aan LNG-installaties

Tevreden klanten vertellen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor LNG?

Ben je overtuigd van de voordelen van LNG en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Onze gasadviseur komt langs om je een oplossing op maat voor te stellen, altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. Hij schat je verbruik in, adviseert je over het type tank, hoe de plaatsing volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt en hij beantwoordt al je vragen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte. Valt die in de smaak, dan hoef je alleen maar te tekenen om klant te worden en te genieten van Primagaz' service op maat. We prikken samen een datum voor de installatie van je tank. In tussentijd dien je een vergunningsaanvraag in bij je gemeente en stuur je de omgevingsvergunning op naar ons.
Er gelden enkele belangrijke verplichtingen voor het definitief buiten gebruikstellen van een stookolietank. Deze regels zijn afhankelijk van het doel waarvoor de tank werd gebruikt, de grootte en de plaats van de tank. Het is niet verplicht om je tank te verwijderen, maar hij moet wel leeggemaakt worden en gereinigd.
Primagaz verzorgt de installatie van je tank van A tot Z, helemaal gratis. Op de dag van plaatsing moet je er alleen voor zorgen dat de toegang vrij is, afhankelijk van het gekozen type installatie (bovengrondse of ondergrondse tank). Primagaz installeert de gasleidingen op middendruk en hoge druk, tot en met de ontspanner naar lage druk. Voor de aansluiting op het lagedruksysteem in je huis doe je beroep op een erkend installateur.
Wanneer we je tank plaatsen, doen we meteen een eerste keuring. Na de aansluiting wordt alles opnieuw gecontroleerd en tot slot laten we na de eerste levering een erkend keuringsorganisme je tank controleren voor ingebruikname. Zo ben je altijd zeker van een optimale veiligheid.
Na de tweede inspectie krijg je een verificatierapport of een lekdichtheidsbewijs voor de interne en externe leidingen. Dat bezorg je ons vóór de eerste levering.
Je geniet meteen van alle voordelen van de Primagaz-service. Je kan bestellingen plaatsen en je gebruik online opvolgen via MijnPrimagaz. Als je gekozen hebt voor het geautomatiseerd meetsysteem zorgen we zelfs voor tijdige leveringen zonder dat je er zelf aan moet denken. 
Met Primagaz ben je kortom zeker dat je nooit zonder energie zal komen te zitten. Dankzij onze voorraad en ons wagenpark kunnen we altijd een snelle levering garanderen. 
We zorgen ook voor het technisch onderhoud van je tank, voeren eventuele reparaties uit en zorgen elke vijf jaar voor een inspectie door een erkende instantie. En dat allemaal inbegrepen in het pakket dat je gekozen hebt.