Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.
Werkman in veiligheidsuitrusting sluit gasleiding aan

LNG-installatie

Een installatie op LNG

Voor hoogenergetische processen

Investeer mee in een duurzame en competitieve installatie

Voor industriële toepassingen met een constante energiebehoefte zoals stomen, koken, bakken of drogen is LNG de ideale brandstof. Primagaz levert bedrijven een totaalpakket.

LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’ en geeft vanaf een jaarlijkse consumptie van 3.500 MWh een aanzienlijke besparing op je energiefactuur. Voor industriële processen waarbij je bedrijf jaarlijks meer dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig heeft, is een LNG-installatie de beste oplossing. Uiteraard begeleiden onze adviseurs je bij deze keuze.

Primagaz is in staat om zowel de installatie als het onderhoud en de levering van LNG te voorzien. Wij bieden een totaalpakket aan met:

  • opleiding en trainingen aan medewerkers
  • bijstand in het vergunningsproces
  • installatie en onderhoud
  • geautomatiseerd meetsysteem

Primagaz investeert in de buiteninstallatie. De grondwerken, de gasleidingen en de gasbranders zijn voor rekening van de klant. Gasbranders hebben het voordeel dat ze moduleerbaar zijn, waardoor hun efficiëntie zeer hoog is.

Informatie over onze LNG-installaties

Hoe werkt een LNG-installatie?

We leveren het (eerst nog vloeibare) LNG op de bedrijfssite van onze klanten in een dubbelwandige, cryogene tank. Deze is speciaal ontworpen om aan de lage temperatuur en hoge druk te weerstaan. Pas bij productafname wordt het vloeibaar gekoelde LNG via verdampers omgezet in gas en op de gewenste druk gebracht, afhankelijk van de toepassing. Elke LNG-installatie bestaat uit 4 grote onderdelen:

Het LNG wordt opgeslagen en vloeibaar gehouden op -162° C, in een verticale of horizontale bovengrondse, dubbelwandige cryogene tank met vacuüm aangezogen perlietisolatie.

De atmosferische verdampers maken het vloeibare LNG gasvormig. Zo kan het na de eerstetrapsontspanning op de gewenste druk gebracht worden in functie van de gastoepassing.
Het controlepaneel zorgt voor monitoring en het versturen van alarmsignalen. Dankzij dit controlepaneel kan je installatie vanop afstand gecontroleerd worden indien nodig.
Conform de Europese normen is elke installatie uitgerust met een gasodorisator. Die maakt het LNG detecteerbaar door toevoeging van een geursupplement.
2 mannen converseren aan LNG-installaties

Tevreden klanten vertellen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor LNG?

Ben je overtuigd van de voordelen van LNG en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.