Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.
Meisje met gespreide armen in de tuin met illustraties

Futuria Propaan

Maak een duurzame keuze voor je bedrijf

Kies voor een groene energie en verminder je CO₂-uitstoot

Een nieuwe energie voor je bedrijf

Futuria Propaan is een eenvoudige oplossing om een duurzamere aanpak te implementeren in je bedrijf.

De milieuvoorschriften worden alsmaar strenger. Zowel klanten als partners verwachten dat een bedrijf "groener" wordt. Voor professionelen is het dan ook essentieel geworden om een duurzamere aanpak te hanteren, zonder in te boeten op de efficiëntie en het concurrentievermogen van hun zaak.

Met Futuria Propaan, dat duurzaam en 100% hernieuwbaar is, is de overgang naar een meer milieuvriendelijke energieoplossing voor veel bedrijven in vele sectoren gemakkelijker dan ooit geworden.

Futuria Propaan voldoet aan de criteria van de Europese richtlijn 2009/28/EG inzake energie-efficiëntie en wordt daarom erkend als hernieuwbare energie. Door gebruik te maken van dit Futuria Propaan, dat geproduceerd wordt uit biomassa, draagt je bedrijf dus actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Bovendien profiteer je van dezelfde prestaties en toepassingen als bij gewoon propaan. 

Primagaz neemt duurzaamheid en traceerbaarheid serieus. Daarom ontvangt elke klant een duurzaamheidscertificaat met alle details over de samenstelling, de herkomst van de grondstoffen en de exacte CO₂-reductie van Futuria Propaan.

Futuria Propaan is onmiddellijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz.

In cijfers

100%

geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en

tot 80%*

minder CO₂-uitstoot

Waarom Futuria Propaan?

Meisje doet radslag in de tuin

Waarom Futuria Propaan?

 • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
 • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
 • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, afhankelijk van je verbruik
 • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om industriële processen aan te voeren...)
 • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
 • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Tevreden klanten vertellen

Ferme André

 • Profielfoto van Philippe Andre

  Biologische pluimvee- en varkenshouder

Ontex

 • Logo van Ontex, persoonlijke hygiëne groep

  Thierry Maes, Environment, Health & Safety Manager

Struise Brouwers

 • Kwaliteitslabel van de Struise Brouwers

  Urbain Coutteau, zaakvoerder

Groene energie op maat van jouw behoeften

Altijd een groene energie op maat van jouw behoeften

Tegen 2040 zullen wij onze klanten 100% duurzame energie aanbieden. Dit is een belofte.
Onze belofte voor Futuria


Verlaag je CO₂-uitstoot

Een lage impact op het milieu.

Traditioneel propaan stoot 20%* minder CO₂ uit dan stookolie en heeft zo al een lage impact op het milieu. Futuria Propaan doet het zelfs nog beter en stoot tot 80%** minder CO₂ uit. Een heftruck die wordt aangedreven door Futuria Propaan stoot 60%*** minder CO₂ uit dan een heftruck op diesel. Daar komt nog eens bij dat een heftruck op propaan of Futuria Propaan, heel weinig fijnstof en CO (koolstofoxides) uitstoot, die verantwoordelijk zijn voor luchtvervuiling en die de werking van onze luchtwegen, longen en hart beïnvloeden.

* gebaseerd op huishoudelijke verwarming en gemiddelde energie-efficiëntie van huidige gebruikte installaties in België. (Tabel 2)

**de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van Futuria Propaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen Futuria Propaan (100%) en conventioneel propaan.

*** de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van Futuria Propaan. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen Futuria Propaan (100%) en diesel voor heftruck gebruik.

Bron: studie CE Delft, 2021

 

Een duurzame keuze

Alternatieve productieprocessen van Futuria Propaan

Maak een duurzame keuze voor je bedrijf

 

Momenteel produceert Primagaz Futuria Propaan vanuit biodiesel. We kijken echter verder om het volume Futuria Propaan te kunnen verhogen naar de toekomst toe en investeren daarom actief in onderzoek naar andere productiemanieren. Denk hierbij aan de bioraffinaderij, power-to-gas (een technologie die elektrisch vermogen omzet in brandstoffen), anaerobe vergisting en de vergassing van restafval.

Meer weten over deze alternatieve manieren om Futuria Propaan te produceren? Lees het artikel hierover.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor Futuria Propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van Futuria Propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Veelgestelde vragen

Nog vragen over Futuria Propaan?

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.

Tussen de samenstelling of werking van Futuria Propaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Futuria Propaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor Futuria Propaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Futuria Propaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of Futuria Propaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg bioLPG (oftewel Futuria Propaan) gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Andere manieren om Futuria Propaan te produceren

Momenteel produceert Primagaz Futuria Propaan vanuit biodiesel. We kijken echter verder om het volume Futuria Propaan te kunnen verhogen naar de toekomst toe en investeren daarom actief in onderzoek naar andere productiemanieren.

Denk hierbij aan de bioraffinaderij, power-to-gas (een technologie die elektrisch vermogen omzet in brandstoffen), anaerobe vergisting en de vergassing van restafval.

Primagaz

Futuria Propaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

*de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van Futuria Propaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen Futuria Propaan (100%) en conventioneel propaan.

Bron: studie CE Delft, 2021