Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Bewegingsfoto van heftruck in magazijn

Heftruckaandrijving

Propaan voor LPG-heftrucks
De ideale brandstof voor je vloot

Hou je logistiek in beweging met propaangas

Steeds meer bedrijven willen hun huidige werkklimaat verbeteren en hun CO₂-uitstoot reduceren. Hierin speelt de aandrijving van heftrucks een onmisbare rol.

Propaangas (of LPG) is de perfecte oplossing om je heftruckvloot te optimaliseren. Een heftruck op propaangas heeft een lagere CO₂-uitstoot, werkt trillingsvrij en is bovendien geruisloos. De voordelen, namelijk een gezondere werkomgeving en een efficiënt energieverbruik, krijg je er zo bij. 

Mogelijkheden voor jouw onderneming

Rendabele oplossing op maat

Gebaseerd op de grootte van je vloot en bedrijfsterrein

Steeds meer bedrijven kiezen voor heftrucks op gas. Afhankelijk van de grootte van jouw vloot en bedrijfsterrein zoekt Primagaz de meest rendabele oplossing: gasflessen of een eigen vulinstallatie. Heb je een grote vloot of werk je met minstens vijf heftrucks die permanent worden ingezet, dan raden we een eigen vulinstallatie aan. Ook hierin bieden we twee opties op maat van jouw situatie, namelijk een vulinstallatie met een skid of een vaste tank met zuilen. Heeft je bedrijf een beperkte vloot heftrucks of worden deze niet permanent gebruikt? Dan vormen gasflessen de perfecte oplossing. Onze heftruckgasflessen zijn voorzien van een handige EasyClip-snelkoppeling die een snelle en makkelijke wisseling van de gasfles garandeert.

Heftrucks op propaangas: mogelijkheden voor jouw bedrijf

Vergelijking tussen verschillende energiebronnen

Verlaag je CO₂-uitstoot.

Futuria Propaan is ideaal om eenvoudig CO₂ te reduceren. Een heftruck die nu al op propaangas rijdt, kan onmiddellijk overschakelen op Futuria Propaan. Er is geen enkele aanpassing nodig omdat beide dezelfde chemische samenstelling hebben. Bovendien levert Futuria Propaan dezelfde prestaties. Door van diesel naar propaan over te schakelen, bespaar je 6% in CO₂-uitstoot en met Futuria Propaan zelfs 60%.* 

Creëer een gezonde werkomgeving

Een heftruck op propaan of Futuria Propaan is zowel voor binnen- als buitengebruik geschikt. Propaan en Futuria Propaan stoten minder schadelijke stoffen en uitlaatgassen uit, 53% minder  (koolstofoxides) emissies en 89% minder fijnstof dan diesel. En dit betekent ook minder geurhinder.

Ontex

  • Logo van Ontex, persoonlijke hygiëne groep

    Thierry Maes, Environment, Health & Safety Manager

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.

*de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en diesel voor heftruck gebruik.

Bron: studie CE Delft, 2021