Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaan

Ontdek propaan
Een veelzijdige energiebron

Een propaanoplossing voor elke onderneming

Propaangas is een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing, geschikt voor een waaier aan sectoren en toepassingen. Voor elke onderneming biedt Primagaz een oplossing op maat.

Of het nu voor horeca, recreatielandbouwbedrijven, industrie of de bouwsector is:  voor alle zakelijke behoeften bieden wij een geschikte oplossing met propaangas in tanks of in flessen. Om aan je behoeften te voldoen zullen onze medewerkers ter plaatse bepalen wat de ideale gasopslag is op basis van je locatie, je huidige verbruik en het nodige vermogen. 

Met (Futuria) Propaangas draag je bij aan een duurzame toekomst. Het kan makkelijk gecombineerd worden met alternatieve energiesystemen zoals zonnepanelen, en de verbranding van propaan stoot minder CO₂ uit dan stookolie. Bovendien is een ketel op gas budgetvriendelijker, zowel in aankoop als in onderhoud, en kan je ook zonder aardgasaansluiting genieten van propaangas.

Waarom kiezen voor propaan?

Geen aansluiting op het aardgasnet?

Alle voordelen van gas

Ook zonder aansluiting op het aardgasnet

Ligt er geen aardgas in de omgeving van je bedrijf? Of is het aardgasnetwerk niet toereikend om je productieprocessen aan te voeren? Dan is propaangas van Primagaz de perfecte oplossing. Propaan biedt je namelijk alle voordelen van gas zonder dat je hiervoor op het aardgasnet aangesloten moet zijn. Onze energieadviseur komt steeds ter plaatse om te bekijken wat de beste oplossing is en welke installatie het meest geschikt is voor jouw specifieke wensen.

Propaangas of LPG

Een onderscheid tussen propaan en butaan

Propaan is een vloeibaar petroleumgas of koolwaterstofgas, ook wel bekend als Liquefied Petroleum Gas (LPG). LPG is de verzamelnaam voor propaan- en butaangassen.

Het verschil tussen propaan en butaan is het kookpunt, oftewel de temperatuur waarop de vloeistof wordt omgezet naar gas. Bij butaan is dat 0°C en bij propaan -42°C. Omdat propaan al bij -42°C wordt omgezet in gas, is het zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis en blijft het werken, ook als het vriest. Butaan is beter geschikt voor toepassingen binnenshuis, omdat het vloeibaar en onbruikbaar wordt bij een temperatuur lager dan het vriespunt.

Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie. 

 

Gas aasnluiten

De prijs van propaan

Hoeveel kost een installatie?

De kostprijs van een propaaninstallatie is vooral afhankelijk van de keuze tussen een boven- of ondergrondse tank en het volume van de tank. Voor de ondergrondse tanks biedt Primagaz twee formules: de aankoopformule of gespreide betaling via de
huurkoopformule.

Een variabele verbruiksprijs

De verbruiksprijs van propaangas in tanks is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier. De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert dus best bij je lokale verdeler naar de huidige prijzen.

Tevreden klanten vertellen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom Primagaz?

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.