Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Chef dresseert chocolade taart

Propaangas voor de horeca

Een echte sterrenbeleving

Een smaakervaring om nooit te vergeten

Een horecazaak runnen, dat doe je met hart en ziel. Via je creaties deel je jouw passie met je klanten, om hen zo een onvergetelijke smaakervaring te bezorgen.

Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg voor jouw zaak. Daarom laat je ook op het vlak van energie niks aan het toeval over. Op propaangas van Primagaz kan je ten volste vertrouwen. Het is een duurzame energievoorziening die je wordt geleverd door een flexibele en professionele partner. Zo is jouw horecazaak in goede handen — elke dag opnieuw.

Propaangas is geen aardgas

Aardgas en propaangas kunnen voor dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals verwarmen, koken en warm water produceren. Beide energiebronnen verschillen echter wel van prijs. Zo zal de propaanprijs nooit boven de maximumprijs gaan die door de overheid wordt vastgelegd. Dit in tegenstelling tot de vrijgemaakte aardgasmarkt waarin de prijs tot stand komt door vraag en aanbod.

Waarom kiezen voor propaan?

Propaangas van Primagaz biedt de horeca:

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Om warm water te produceren, om te koken, of om de ruimten van je horecazaak te verwarmen: jij hoeft slechts één energiebron te voorzien om aan al je behoeften te voldoen. Propaangas is bovendien veilig, voordelig en betrouwbaar.

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties. Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing.

Dankzij ons moederbedrijf SHV Energy (een van de grootste LPG-distributeurs wereldwijd) beschikken we over een centrale inkooppositie die ons toelaat ruime voorraden in te kopen en op te slaan. Ook beschikt Primagaz over meerdere centrale opslagplaatsen in België, die ons toelaten snel en flexibel te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan de vraag vanuit de markt. 

Propaangas biedt je daarnaast niet alleen leverzekerheid, maar ook onafhankelijkheid. Je beslist namelijk zelf wanneer je gas bestelt.
Primagaz zorgt voor een snelle en vlotte overstap naar propaangas, of je nu van stookolie of van een andere energiebron komt. Op die manier ondervindt jouw zaak hier zo weinig mogelijk hinder van en kan je snel weer aan de slag. In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team. Van de voorbereiding en de plaatsing tot de keuring en de eerste levering: wij staan altijd voor je klaar.
Propaangas stoot 20% minder CO₂ uit dan stookolie, en zelfs 70% minder als je kiest voor Futuria Propaan. Propaan stoot ook minder fijnstof uit dan hout- en pelletkachels. Bovendien loop je geen risico op lekken die de bodem kunnen verontreinigen en de hoge saneringskosten die daarbij komen kijken.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...