Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.
Chef dresseert chocolade taart

Horeca

Propaan voor de horeca.
Een echte sterrenbeleving.

Een smaakervaring om nooit te vergeten

Een horecazaak runnen, dat doe je met hart en ziel. Via je creaties deel je jouw passie met je klanten, om hen zo een onvergetelijke smaakervaring te bezorgen.

Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg voor jouw zaak. Daarom laat je ook op het vlak van energie niks aan het toeval over. Op propaangas van Primagaz kan je ten volste vertrouwen. Het is een duurzame energievoorziening die je wordt geleverd door een flexibele en professionele partner. Zo is jouw horecazaak in goede handen - elke dag opnieuw.

Propaangas is geen aardgas

Aardgas en propaangas kunnen voor dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals verwarmen, koken en warm water produceren. Beide energiebronnen verschillen echter wel van prijs. Zo zal de propaanprijs nooit boven de maximumprijs gaan die door de overheid wordt vastgelegd. Dit in tegenstelling tot de vrijgemaakte aardgasmarkt waarin de prijs tot stand komt door vraag en aanbod. Lees er meer over op onze prijzenpagina.

Waarom kiezen voor propaan?

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al je behoeften

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoef je slechts één energiebron te voorzien voor al je behoeften.

Voor horecazaken is warm water onontbeerlijk. Propaangas is een betrouwbare en veilige energiebron voor systemen die warm water produceren. Zo zijn onder andere gascondensatieketels, geisers of zonneboilers compatibel met propaangas.
Koken op gas draagt bij veel koks de voorkeur. De temperatuur is makkelijk te controleren en dankzij de instant hitte wordt er minder energie verbruikt. Professionele toestellen zoals grote (stoom)ovens, gasvuren met verschillende pitten en sequentiële branders zijn verkrijgbaar met een aansluiting op propaangas. Als je voor een extra kookvuur op zoek bent naar een energiebron, zijn gasflessen ook altijd een optie. Primagaz heeft een uitgebreid gamma aan gasflessen, met een geschikte gasfles voor elke toepassing.
Verwarm de ruimten van je horecazaak met centrale verwarming, efficiënt en veilig in gebruik. Gasinstallaties die gebruikmaken van propaan kunnen bovendien eenvoudig overschakelen op aardgas. Propaan als energiebron voor centrale verwarming is veilig, voordelig en betrouwbaar.

Interesse in propaan?

Schenk je gasten een echte sterrenbeleving met propaangas van Primagaz. Onze gasadviseur licht je graag vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Tevreden klanten vertellen

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Oplossing op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties.

Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Krijg nu € 500 korting

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.