Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Horeca

Koken op propaangas, een plezier

horeca restaurant Eyckerhof
Echte chefs koken het liefst op gas vanwege de instant hitte en de nauwkeurige bediening. Maar wat als je zaak niet aansluitbaar is op aardgas? Kies dan voor propaangas zoals Restaurant Eyckerhof.

Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann baten samen Restaurant Eyckerhof uit. Ze kozen voor propaangas omwille van de goede prestaties in de keuken en zijn ondertussen al 27 jaar tevreden klant van Primagaz. 

De perfecte energiebron om gastronomisch te koken

"Ik ben het altijd gewoon geweest om te koken op gas", vertelt Ferdy. "Je kan dadelijk ingrijpen op de warmtebron en regelt zelf het vuur qua sterkte." In de gastronomische keuken, waar bak- en gaartijden enorm belangrijk zijn, is propaangas dan ook een plezier om mee te koken. Bovendien kan het restaurant gewoon verder blijven draaien bij elektriciteitspannes.  

 

De keuze voor een ondergrondse gastank

Restaurant Eyckerhof bevindt zich in een prachtig groen gebied. De keuze voor een ondergrondse gastank was dan ook snel gemaakt. "We kozen voor een ondergrondse gastank om het landschap en het zicht te behouden. Bovendien vraagt deze tank ook minder onderhoud, wat ideaal is voor ons."

Primagaz levert een totaalservice

Dankzij het automatische meetsysteem valt het restaurant nooit zonder gas en kunnen ze altijd hun klanten blijven bedienen. Zodra de inhoud van de tank minder dan 20% bedraagt stuurt het systeem zelf een melding naar Primagaz, die dan een levering inplant. "Het is echt een totaalservice die je krijgt. Primagaz staat in voor het onderhoud en de inspectie van de tank, en het automatisch leveringssysteem loopt perfect." 

Wil jij ook weten wat propaan kan betekenen voor jouw onderneming?

"Het is echt een totaalservice die je krijgt van Primagaz."

FERDY DEBECKER
Chef-zaakvoerder Restaurant Eyckerhof

horeca tafel restaurant
propaan in horeca keuken
horecazaak Eyckerhof