Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Twee werknemers converseren buiten tussen de gastanks

Industrie

Propaan voor industriële toepassingen
Een veilige energiebron

Hou je bedrijf draaiende met energie van Primagaz

Elke onderneming heeft zijn eigen infrastructuur en productie, met specifieke energiebehoeften. Uiteraard wil je altijd kunnen vertrouwen op een degelijke energiebron, zoals propaangas van Primagaz.

 
Van het verwarmen van de gebouwen tot het aanstuwen van de productieprocessen: in de industriële sector wordt energie breed ingezet. Ben je echter niet aangesloten op het aardgasnetwerk, dan moet je andere oplossingen overwegen. Deze zijn vaak noch kostenefficiënt, noch duurzaam. Met de industriële oplossingen van Primagaz bieden we een antwoord op je energievraagstuk. Onze installaties op Futuria Propaan of LNG kunnen in al je energiebehoeften voorzien, ook zonder aardgasaansluiting.

Waarom kiezen voor propaan?

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al je behoeften

(Futuria) Propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoef je slechts één energiebron te voorzien voor al je behoeften.

Moet de opslagruimte van je bedrijf over een constante temperatuur beschikken? Maak gebruik van infrarood-, warmelucht- of straalkachels met als energiebron (Futuria) Propaangas. Goedkoop, milieuvriendelijk en betrouwbaar!

Gebruik propaangas als energiebron voor het koken, stomen of bakken van je producten. Voor industriële processen waarbij je bedrijf jaarlijks minder dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig heeft, is propaangas de beste oplossing. Bij een hoger volume biedt Primagaz een interessant alternatief aan in de vorm van LNG.

LNG is het ecologisch en economisch alternatief voor productieprocessen zoals stomen, koken, bakken of drogen met een hoog energieverbruik. Beschikt het aardgasnetwerk in je straat niet over voldoende debiet om je productie te ondersteunen? Voor je continue en systematische energievraag is LNG de oplossing bij uitstek.

Hou je logistiek in beweging met propaangas, de ideale brandstof voor LPG-heftrucks. Een heftruck op propaangas heeft een lagere uitstoot, werkt trillingsvrij en is geruisloos. De voordelen, een gezondere werkomgeving en efficiënt energieverbruik, krijg je er zo bij. Afhankelijk van de grootte van je vloot en je bedrijfsterrein kijkt Primagaz welke oplossing voor jouw situatie het meest rendabel is: gasflessen voor heftrucks of een vulinstallatie op je bedrijfsterrein waar de heftrucks kunnen tanken.

Krijg nu € 500 korting

Interesse in propaan? Contacteer ons en krijg nu tijdelijk € 500 korting op je installatie.

Tevreden klanten vertellen

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Oplossingen op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties.
Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.