Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Industrieel drogen

Propaangas om industrieel te drogen

Dakpannen RBB
RBB, dochteronderneming van Eternit en Monier, produceert dakpannen en hulpstukken. In 2015 schakelden ze over op propaan van Primagaz voor hun volledige productieproces - en met succes.

RBB werd opgericht in 1968. Lange tijd gebruikte de steenbakker uit Tessenderlo mazout als energiebron om hun pannen te drogen, maar in 2015 schakelden ze volledig over op propaangas van Primagaz. "We zijn overgestapt omwille van de korte terugverdientijd, het milieuvriendelijke aspect van propaan en de lage onderhoudskosten van de installaties" zegt Geert Speelmans, directeur van RBB. 

Industrieel drogen en verwarmen met propaangas

RBB vond in propaangas de ideale energieoplossing voor verschillende toepassingen. Zo gebruiken zij het om de olie te verwarmen waarmee de massa van de pannen sneller droogt. Dit is nodig om het cement optimaal te laten hydrateren, zodat de pannen niet beschadigd worden bij het opstapelen. Daarnaast gebruiken zij propaan voor het verwarmen van hun burelen en gebouwen.

"Ook het gebruiksgemak van propaangas levert ons een groot voordeel op tegenover mazout", merkt Geert op. Primagaz biedt zijn klanten namelijk verschillende mogelijkheden aan wat betreft voorraadbeheer (waaronder een volledig geautomatiseerd meetsysteem) en bestellingen kunnen makkelijk online geplaatst worden via MijnPrimagaz.

Een perfecte samenwerking voor een probleemloos project

"We zijn al jaren buren en hebben altijd een zeer goede samenwerking gehad, maar bij dit project was de samenwerking nog veel beter" vertelt Geert. Hij haalt de nauwe contacten, de technische kennis in verband met de installaties en de termijn van uitvoering aan als een groot voordeel. "Ik heb nog maar weinig projecten gekend die zo probleemloos verlopen zijn".

Wil jij ook weten wat propaan kan betekenen voor jouw onderneming?

 

"Ik kan Primagaz aan iedereen aanraden als een betrouwbare, ervaren leverancier van een milieuvriendelijke en zeer kostenefficiënte energie."

GEERT SPEELMANS
Directeur RBB Dakpannen

Propaangas om industrieel te drogen
Propaangas voor de industriesector