Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Industrieel verwarmen

Opslaghallen verwarmen met propaangas

Verwarming hal

Immo Gebroeders De Cock verhuurt opslagplaatsen aan firma's. Toen de vraag naar verwarmde hallen steeg, ging het bedrijf op zoek naar een energieoplossing om grote oppervlakten te verwarmen.

"Onze kleinste loodsen zijn 2.500 m² groot", vertelt bedrijfsleider Bart De Cock. "Het is niet evident om zulke grote oppervlakten warm te krijgen". Omdat er al aardgas in de straat aanwezig was leek dit eerst de meest logische keuze. Toen de vraag naar verwarmde opslagplaatsen echter snel steeg, bleek aardgas toch niet de nodige oplossingen te bieden.  

Waarom propaangas en geen aardgas?

Immo Gebroeders De Cock koos uiteindelijk voor propaangas omdat het aardgasnet een te lage druk gaf om de hal te verwarmen. "De afstand van de aansluiting tot het gebouw bedraagt meer dan 150 meter. Hierdoor moesten we met een zeer grote diameter van buizen werken" aldus Bart. Door een bovengrondse gastank te plaatsen volstond echter een normaal formaat van buizen, waardoor de plaatsing van de installatie veel eenvoudiger en goedkoper werd. De huur van de tank is voor het bedrijf financieel zelfs veel interessanter dan een aansluiting op het aardgasnet. 

 

Automatisch voorraadbeheer neemt alle zorgen weg

"Voor ons was het vanaf het begin duidelijk dat Primagaz erg professioneel is. Hun mensen hebben een uitgebreide kennis en plannen zelf wanneer de tank moet worden bijgevuld." De firma koos namelijk voor een telemetriesysteem om hun gasvoorraad te beheren. Dit systeem houdt Primagaz op de hoogte van de tankinhoud en geeft een melding wanneer de tank moet worden bijgevuld. Primagaz komt dan langs voor de levering. "Zelfs voor de aanvraag van de milieuvergunning gaven ze ons de nodige hulp en tips. Dat bespaart ons heel wat zorgen."

 

 

"De mensen van Primagaz hebben veel kennis van zaken. Dit is nog een bedrijf dat zijn beloftes echt nakomt."

BART DE COCK
Immo Gebroeders De Cock

Zoek jij ook een betrouwbare en voordelige energieoplossing voor je bedrijf?

Brander op propaangas voor verwarming grote hal