Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Koppel hurkt neer in het groen

Onkruidbestrijding

Thermische onkruidbestrijding

De volgende stap voor groenbedrijven

De volgende stap in onkruidbeheersing

Steeds meer van je opdrachtgevers verlangen dat je duurzaam werkt. Dit kan door minder chemicaliën en meer duurzame hulpbronnen te gebruiken. Propaangas is dan de ideale brandstof, maar het kan zelfs nóg beter. Primagaz levert namelijk Futuria Propaan in haar EasyBlue-gasflessen; propaan geproduceerd uit biomassa. Zo helpen wij je bij het zetten van de volgende stap naar een duurzame toekomst.

Welke fles is het meest geschikt voor onkruidbestrijding?

Maak met Primagaz de overstap van chemische naar thermische onkruidbestrijding en -beheersing. Propaan- en Futuria Propaan leveren een duurzamer alternatief, dat veilig en betrouwbaar is. Ons assortiment bevat verschillende soorten gasflessen, zodat je zeker een gepaste fles vindt voor jouw behoeften. 


Gasfles Primagaz Easyblue xl in blauwe kleur

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Blauwe gasfles Primablue 10 met gekleurde bollen

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primablue gasfles in blauwe kleur met gekleurde bollen

PrimaBlue 18

Propaan binnendraad

Primablack 10 gasfles met gekleurde bollen

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Onkruid bestrijden met gas

Milieuvriendelijk en effectief

Het bestrijden van onkruid met een propaangasfles is een effectieve en milieuvriendelijke methode. Door de hitte stollen de eiwitten in het onkruid, waardoor de sapstroom stopt en het onkruid afsterft. De temperaturen bij thermische onkruidbestrijding zijn hoog en goed regelbaar. Daardoor is het proces efficiënter en het resultaat schoner. De toepassingen zijn eveneens talrijk, van thuis in de tuin tot in de landbouwsector, maar ook in openbare ruimtes.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Nog vragen?

Veelgestelde vragen

Neen, niet noodzakelijk. De meeste  propaanflessen van Primagaz zijn verkrijgbaar met binnendraad (POL-aansluiting) en buitendraad (TS-aansluiting). De EasyBlue-gasflessen gevuld met biopropaan hebben een DIN-aansluiting, de Twiny-fles van 5 kg propaangas heeft een specifieke Quick-On-aansluiting en de propaangasflessen voor heftrucks zijn uitgerust met een EasyClip-systeem.

Als je twijfelt over de juiste aansluiting, neem je best je ontspanner mee wanneer je een gasfles gaat halen bij een verkooppunt.

Een gasfles is nooit voor 100% gevuld omdat de vloeistof moet kunnen uitzetten. Alle gasflessen zijn daarom tussen 80% en 87% gevuld.

Primagaz respecteert alle wettelijke eisen en garandeert daarmee dat alle gasflessen met een witte krimpfolie met Primagaz-logo rond de kraan de beloofde hoeveelheid gas bevatten.

Een gasfles is nooit voor 100% gevuld omdat de vloeistof moet kunnen uitzetten. Alle gasflessen zijn daarom tussen 80% en 87% gevuld.

Primagaz respecteert alle wettelijke eisen en garandeert daarmee dat alle gasflessen met een witte krimpfolie met Primagaz-logo rond de kraan de beloofde hoeveelheid gas bevatten.