Energieoplossingen voor een bloeiend landbouwbedrijf

Primagaz biedt een waaier aan oplossingen voor agrarische behoeften zoals de verwarming van stallen, het drogen van gewassen of het afbranden van onkruid.

Als agrarisch professional zijn er heel wat bekommernissen die je afleiden van je kernactiviteit. Denk aan wijzigingen in grondstoffenprijzen, weersveranderingen, verplichtingen jegens de distributienetwerken, veroudering van apparatuur, enzovoort.
Dankzij de flexibele energieoplossingen van Primagaz is de energievoorziening voor je dagelijkse activiteiten alvast één ding waar je je geen zorgen over moet maken.

Waarom kiezen voor propaan?

 • Ook zonder aardgasaansluiting

 • C02_Savings_32x32_2

  Minder CO₂- uitstoot

 • Duurzaam met biopropaan

 • Budgetvriendelijk

 • Think_Tank_32x32

  Geautomatiseerd meetsysteem

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al je agrarische toepassingen

(Bio)propaan is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoef je slechts één energiebron te voorzien voor al je behoeften.

Propaan is een kostenbesparende brandstof voor het drogen van gewassenControleer op efficiënte wijze de temperatuur tijdens het drogen, zodat je over een constante en optimale temperatuur beschikt. Ook in het drukke oogstseizoen is Primagaz altijd beschikbaar.

Met warmte en de juiste gasinstallatie kun je jouw velden voorverwarmen in de wintermaanden. Door de temperatuur rond de wortel en net boven de grondlaag met een paar graden te verhogen, wordt vroegoosten mogelijk.

In openbare groene ruimten mag je niet langer onkruid bestrijden met chemische middelen. Een ecologisch alternatief is thermische onkruidbestrijding met propaangas. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron. Primagaz beschikt over gas voor branders van alle formaten.

Installeer een verwarmingsinstallatie van Primagaz en hou je plantages en serres vorstvrij. Propaangas is een schone en voordelige brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. Verwarmingstoestellen op gas zijn moduleerbaar en perfect regelbaar, waardoor de temperatuur op een constant niveau kan worden gehouden. Bovendien blijft je teelt beschermd door de geringe roetneerslag.
Worden er in je landbouwonderneming heftrucks ingezet? Dan biedt Primagaz de oplossing met propaangas. Heftrucks op gas zorgen voor minder geluid, minder geur en minder uitstoot. Primagaz biedt twee oplossingen: heftruckgasflessen of een eigen vulinstallatie. De keuze van het type oplossing is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het gebruik van de heftrucks en de beschikbare ruimte.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Onze klanten getuigen

"Het werd mij al snel duidelijk dat propaangas de ideale brandstof is voor de verwarming van een kippenstal."

Voor Poultry Farms zijn klimaatbeheersing en een gezond stalklimaat van primordiaal belang in de kippenstallen.

"Omdat wij kiezen voor kwaliteitsvolle gewassen, kiezen wij ook voor propaangas van Primagaz."

Landbouwbedrijf Van Ginhoven – Verheyen koos resoluut voor een milieuvriendelijke en efficiënte energiebron met een lage investeringsgraad.

Oplossingen op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van je geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kies je voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je maar één aanspreekpunt hebt voor beide installaties.

Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:
Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

  bezoek
 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

  contract
 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

  Attesten en rapporten goedkeuring gastank
 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Please fix all the error(s) and then submit the form.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Heb je pieken in je energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het jou uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we stemmen ons af op jouw behoeften.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.