Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Bolvormige gastanks Primagaz in openlucht

Over Primagaz

De gasspecialist in België

Met meer dan 60 jaar ervaring

De gasspecialist in België

Al meer dan 60 jaar levert Primagaz energie, warmte en comfort. Veel klanten maken jaarlijks gebruik van onze diensten.

Onze klanten zijn onder andere mensen van wie de woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk. Zij doen een beroep op Primagaz voor hun verwarming, warm water en om te koken. Daarnaast vertrouwen tal van industriële en middelgrote bedrijven op Primagaz voor hun verwarmingagrarische toepassingen of productieprocessen.

Om leveringen doorheen België te kunnen garanderen beschikt Primagaz over verschillende depots, zowel voor gasflessen als voor bulkopslag. Vanuit deze depots rijden onze vrachtwagens uit om onze klanten met een gastank en flessenverdelers tijdig te beleveren. Jaarlijks worden er namelijk maar liefst meer dan 700.000 Primagaz-gasflessen in de markt verhandeld via een netwerk van 1.000 flessenverkooppunten.

Kaart van België

Vol energie voor de toekomst

Meisje met gespreide armen in de tuin met illustraties

Vol energie voor de toekomst

Samen met onze klanten.

Primagaz heeft de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, en we zien ook de veranderende en uitdagende wereld om ons heen. Een wereld waarin energie van groot belang is, maar tegelijkertijd een wereld die worstelt met de impact daarvan. Een wereld waarin het klimaat verandert en de luchtkwaliteit een belangrijk gezondheidsthema is. En wij als organisatie willen een positieve bijdrage leveren aan deze transitie.

Zo streven we ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Futuria is de naam van ons duurzame productaanbod.

Een mooi voorbeeld hiervan is het nu reeds beschikbare Futuria Propaan. Dit product wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals een mix van afval- en reststoffen en plantaardige oliën en stoot maar liefst tot 80% minder CO2 uit dan fossiele brandstoffen. We blijven investeren in het uitbreiden van ons duurzaam productaanbod zodat we samen met onze klanten een groenere toekomst tegemoet gaan.

Primagaz staat voor:

  • Veiligheid
  • Betrokkenheid
  • Lokale productie
  • Duurzame productie
  • Toonaangevend resultaat
  • Vlekkeloze leveringen

Onze medewerkers

Onze medewerkers: een belangrijke factor

Samen werken we aan onze doelstellingen

De mensen binnen ons bedrijf zijn een belangrijke factor, ook om onze doelstellingen te behalen. Daar zijn we trots op! Primagaz wil groeien door op een veilige manier te werken als een team, terwijl we gebruik maken van de schaalgrootte, de mogelijke synergieën en de daarmee gepaard gaande efficiëntie. We delen kennis en middelen en staan open voor nieuwe werkmethoden. Ons succes is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We zijn niet bang om fouten te maken - we stimuleren juist initiatief.

Om verder te komen als bedrijf en als samenleving geloven wij dat ook jouw mening en ideeën tellen. Luisteren brengt ons verder. Advancing Energy Together, noemen wij dat. Samen voor een leukere, makkelijkere en schonere wereld gaan.

Kaart Belgie

Dochteronderneming van SHV Energy

SHV Energy

De grootste LPG-leverancier ter wereld

Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. Dit bedrijf, met hoofdkantoor in Hoofddorp (Nederland), is actief in 27 landen. Met haar portfolio van toonaangevende merken waaronder Primagaz, Calor, Gaspol, Ipragaz, Liquigas, Supergasbras, Supergas en Xiwei, en een verdeling van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar, is het de grootste LPG-leverancier ter wereld.

SHV Energy blijft zich inzetten om CO2-emissies te verminderen en tegelijkertijd haar activiteiten uit te breiden. Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SHV Energy en onze resultaten en ambities wereldwijd, verwijzen we je graag naar de sustainability website van SHV Energy.

De waarden van SHV

SHV Energy en haar dochterondernemingen delen de waarden van SHV (shv.nl/couragetocare), evenals de zes andere branches (groothandel, zwaar transport, industrie, dierenvoeding, exploratie en productie van aardolie, investeringen en kapitaalbeheer):

Integriteit
Moed om trouw te blijven aan onze principes

Vertrouwen
Moed om mensen te laten leiden

Nieuwsgierigheid
Moed om de toekomst vorm te geven

Inclusiviteit
Moed om het beste in alle mensen te zien

Passie
Moed om uitmuntend te zijn