Propaan spheres

Over Primagaz

De gasspecialist in België
Al meer dan 60 jaar lang

Vol energie voor de toekomst

Al meer dan 60 jaar leveren wij onze klanten propaan en butaan, overal en aan iedereen. Voor alle warme, plezierige en avontuurlijke momenten ben je bij ons dus aan het goede adres.

Maar dat is niet alles: wij hebben ook een ambitie. Primagaz zet zich namelijk sterk in voor schonere lucht. Wij willen groeien, terwijl we CO2 en fijn stof besparen. Om verder te komen als bedrijf en als samenleving geloven wij dat ook jouw mening en ideeën tellen. Luisteren brengt ons verder. Advancing Energy Together, noemen wij dat. Laten we samen voor een leukere, makkelijkere en schonere wereld gaan.

Primagaz staat voor:

 • Specifiers_32x32
  Veiligheid
 • Why_Work_For_Us_32x32
  Betrokkenheid
 • Lokale productie
 • Duurzame productie
 • Graduate_32x32
  Toonaangevend resultaat
 • Vlekkeloze leveringen

Propaan, overal en voor iedereen

Ook zonder aansluiting op het aardgasnetwerk

Primagaz levert energie, warmte en comfort. Meer dan 20.000 klanten genieten jaarlijks van onze diensten. Dit zijn onder andere mensen van wie de woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk; zij doen een beroep op Primagaz voor verwarming, warm water en koken. Maar ook tal van industriële en middelgrote bedrijven vertrouwen op Primagaz voor hun verwarming, agrarische oplossingen of productieprocessenNaast gas in tanks levert Primagaz ook gasflessen. Via een netwerk van 1.200 flessenverkooppunten worden jaarlijks meer dan 600.000 flessen in de markt verhandeld. 

Onze klanten vertrouwen op Primagaz voor hun energiebehoefte omdat wij luisteren naar de consument en specifieke oplossingen op maat bieden. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gasleveringen.

Onze ambitie

Wij gaan vol energie voor de toekomst

Samen met onze klanten

Primagaz zet zich in voor schonere lucht, elk jaar weer. Hoe? We streven ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. In 2025 zullen onze klanten 85.000 ton CO2 besparen door gebruik te maken van onze producten. Dit doen wij bijvoorbeeld met biopropaan, waarvan we sinds 2018 exclusief leverancier zijn. In 2040 zullen we alleen nog maar biopropaan leveren. Dit product wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals een mix van afval- en reststoffen en plantaardige oliën, en is dus veel schoner.

Ook als dochteronderneming van SHV Energy streven wij naar een duurzaam beleid. Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SHV Energy en onze resultaten en ambities wereldwijd, verwijzen wij je graag naar de sustainability website van SHV Energy.

Dochteronderneming van SHV Energy

SHV Energy

De grootste LPG-leverancier ter wereld

Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. SHV Energy, met hoofdkantoor in Hoofddorp (Nederland), is actief in 27 landen. Met haar portfolio van toonaangevende merken waaronder Primagaz, Calor, Gaspol, Ipragaz, Liquigas, Supergasbras, Supergas en Xiwei, en een verdeling van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar, is het de grootste LPG-leverancier ter wereld. 

SHV Energy blijft zich inzetten om CO2-emissies te verminderen en tegelijkertijd haar activiteiten uit te breiden. In 2040 is het haar ambitie dat 100% van de energieproducten afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

De vier waarden van SHV

SHV Energy en haar dochterondernemingen delen de waarden van SHV, evenals de zes andere branches (groothandel, zwaar transport, industrie, dierenvoeding, exploratie en productie van aardolie, investeringen en kapitaalbeheer):

 • loyaliteit en integriteit
 • gelijkheid
 • gezondheid en veiligheid
 • milieubescherming