De energieprijzen zijn gestegen. Wat betekent dit concreet voor jou en wat kan je zelf doen om de impact op je energiefactuur te verminderen? Lees meer.

Propaan spheres

Over Primagaz

De gasspecialist in België
Al meer dan 60 jaar lang

Vol energie voor de toekomst

Al meer dan 60 jaar levert Primagaz energie, warmte en comfort. Veel klanten maken jaarlijks gebruik van onze diensten.

Onze klanten zijn onder andere mensen van wie de woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk. Zij doen een beroep op Primagaz voor hun verwarming, warm water en om te koken. Daarnaast vertrouwen tal van industriële en middelgrote bedrijven op Primagaz voor hun verwarmingagrarische toepassingen of productieprocessen


Om leveringen doorheen België te kunnen garanderen beschikt Primagaz over verschillende depots, zowel voor gasflessen als voor bulkopslag. Vanuit deze depots rijden onze vrachtwagens uit om onze klanten met een gastank en flessenverdelers tijdig te beleveren. Jaarlijks worden er namelijk maar liefst meer dan 700.000 Primagaz-gasflessen in de markt verhandeld via een netwerk van 1.000 flessenverkooppunten. 

Kaart van België

Primagaz staat voor:

  • Veiligheid
  • Betrokkenheid
  • Lokale productie
  • Duurzame productie
  • Toonaangevend resultaat
  • Vlekkeloze leveringen

Wij gaan vol energie voor de toekomst

Samen met onze klanten

Primagaz draagt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel en streeft naar een duurzaam beleid. We hebben de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, en we zien ook de veranderende en uitdagende wereld om ons heen. Een wereld waarin energie van groot belang is, maar tegelijkertijd een wereld die worstelt met de impact daarvan. Een wereld waarin het klimaat verandert en de luchtkwaliteit een belangrijk gezondheidsthema is. Primagaz wil als organisatie een positieve bijdrage leveren aan dit debat.

 

We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. En onze schonere energie is beschikbaar voor iedereen. Zo zijn wij sinds 2018 exclusief leverancier van biopropaan. Dit product wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals een mix van afval- en reststoffen en plantaardige oliën, en is dus veel schoner dan propaan. Het is onze ambitie om in 2040 alleen nog maar biopropaan te leveren. Maar onze ambitie gaat verder. Als bedrijf willen we onze ecologische voetafdruk drastisch verminderen. We maken gebruik van zonnepanelen, verwarmen ons gebouw (deels) met propaan uit afgekeurde flessen, investeren in laadpalen voor auto’s en fietsen, maken gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen en werken met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen voor het reinigen van de flessen. We compenseren onze CO₂-uitstoot op kantoor door deel te nemen aan Trees for All, we beperken het gebruik van papier door zoveel mogelijk digitaal te werken en we sorteren ons afval. En we blijven werken aan verbeteringen.

Onze medewerkers

Onze medewerkers: een belangrijke factor

Samen werken we aan onze doelstellingen

De mensen binnen ons bedrijf zijn een belangrijke factor, ook om onze doelstellingen te behalen. Daar zijn we trots op! Primagaz wil groeien door op een veilige manier te werken als een team, terwijl we gebruik maken van de schaalgrootte, de mogelijke synergieën en de daarmee gepaard gaande efficiëntie. We delen kennis en middelen en staan open voor nieuwe werkmethoden. Ons succes is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We zijn niet bang om fouten te maken - we stimuleren juist initiatief. 

Om verder te komen als bedrijf en als samenleving geloven wij dat ook jouw mening en ideeën tellen. Luisteren brengt ons verder. Advancing Energy Together, noemen wij dat. Samen voor een leukere, makkelijkere en schonere wereld gaan.
Kaart Belgie

Dochteronderneming van SHV Energy

SHV Energy

De grootste LPG-leverancier ter wereld

Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. Dit bedrijf, met hoofdkantoor in Hoofddorp (Nederland), is actief in 27 landen. Met haar portfolio van toonaangevende merken waaronder Primagaz, Calor, Gaspol, Ipragaz, Liquigas, Supergasbras, Supergas en Xiwei, en een verdeling van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar, is het de grootste LPG-leverancier ter wereld. 


SHV Energy blijft zich inzetten om CO2-emissies te verminderen en tegelijkertijd haar activiteiten uit te breiden. In 2040 is het haar ambitie dat 100% van de energieproducten afkomstig is van hernieuwbare bronnen.


De vier waarden van SHV


SHV Energy en haar dochterondernemingen delen de waarden van SHV, evenals de zes andere branches (groothandel, zwaar transport, industrie, dierenvoeding, exploratie en productie van aardolie, investeringen en kapitaalbeheer):  • loyaliteit en integriteit

  • gelijkheid

  • gezondheid en veiligheid

  • milieubescherming


Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SHV Energy en onze resultaten en ambities wereldwijd, verwijzen we je graag naar de sustainability website van SHV Energy