Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Kies voor energie die écht groen is

Ben je op zoek naar een duurzame, hernieuwbare energiebron voor je woning of bedrijf?

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Ben jij er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoek je daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu? Daar kan Primagaz je mee helpen!

Als expert in het aanbieden van off-grid energieoplossingen zijn wij steeds op zoek naar ecologische alternatieven om onze klanten op een nog duurzamere manier te helpen. Deze oplossingen zullen onder de naam Futuria vallen. Zo bieden wij nu al Futuria Propaan aan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Futuria Propaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop tot 80%* minder CO₂ uit. Gebruik je al propaangas? Dan is je CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij andere fossiele brandstoffen. Met Futuria Propaan kan je nu echter nog een stap verder gaan. Chemisch gezien is Futuria Propaan hetzelfde als propaan, alleen is het dus nog ecologischer.

Klaar om te genieten van alle comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij Futuria Propaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

In cijfers:

100%

duurzame grondstoffen en

tot 80%*

minder CO₂-uitstoot

Biopropaan, gemaakt van biomassa

Waarom dit biogas kiezen?

  • Verklein je ecologische voetafdruk en zorg mee voor een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Geniet van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, voor bedrijven en particulieren, ongeacht het type woning of bedrijfsgebouw
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om te koken, om industriële processen aan te voeren...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder je installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Kies voor energie die écht groen is

As dochterbedrijf van SHV Energy heeft Primagaz de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze mensen duurzaam in te zetten. Lees hier meer over ons duurzame beleid.

Futuria Propaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

Onze klanten ontvangen een duurzaamheidsattest met betrekking tot hun aangekocht volume Futuria Propaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.

*de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van Futuria Propaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen Futuria Propaan (100%) en conventioneel propaan. 

Bron: studie CE Delft, 2021