Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Stalverwarming

Stalverwarming op propaangas

Kippenkweker met kip

Voor kippenkwekerij Poultry Farms zijn klimaatbeheersing en een gezond stalklimaat van primordiaal belang. Zaakvoerder Guido vertelt waarom zijn keuze op propaangas van Primagaz viel.

De ideale brandstof om kippenstallen te verwarmen

Bij de opstart van zijn nieuwe kippenkwekerij heeft Guido zich grondig geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden op het vlak van klimaatbeheersing. "Het werd mij al snel duidelijk dat propaangas de ideale brandstof is voor de verwarming van een kippenstal", vertelt hij. "In onze kwekerij voor kuikens tot 17 weken is klimaatbeheersing van primordiaal belang. Kleine kuikens vereisen een temperatuur van 36 °C. Naarmate ze ouder worden neemt dat geleidelijk af tot 21 °C." Om zowel de temperatuur als het CO₂- en vochtgehalte onder controle te houden maakt Poultry Farms gebruik van een computergestuurde klimaatcontrole die automatisch de ventilatie in werking stelt.

Minder CO₂-uitstoot met een installatie op propaan

Voor de aandrijving van zijn stalverwarming koos Guido bewust voor propaan omwille van de lage CO₂-uitstoot. "In een stal waar continu gestookt wordt komen de kuikens onvermijdelijk in aanraking met de verbrandingsgassen. Dan kies je best voor de optie met de minste CO₂-uitstoot." Een minder goed stalklimaat kan leiden tot hogere sterfte van de kuikens en een tegenvallende productie. En ook voor de pluimveehouder die in de stal werkt, is een gezond stalklimaat belangrijk. "De gezondheid van mijn kippen - en die van mezelf - is doorslaggevend in de keuze van mijn brandstof. Hoe minder schadelijke emissies in mijn stal, hoe beter."

De keuze voor propaangas van Primagaz

Rekening houdend met de efficiëntie van de installaties is propaan economisch een goede keuze in vergelijking met andere brandstoffen. "Wij kozen bewust voor propaangas van gasleverancier Primagaz omdat zij in de gassector een toonaangevend bedrijf zijn en bekendstaan om hun goede en klantvriendelijke service."

"Wij kozen bewust voor Primagaz omdat zij in de gassector een toonaangevend bedrijf zijn en bekendstaan om hun goede service."

GUIDO VERHAEGEN
Zaakvoerder Poultry Farms

Wil jij ook weten wat propaan kan betekenen voor jouw onderneming?

Kippenkwekerij staal
Kippenkwekerij staal met man
Kippenkwekerij Primagaz tanks
Kippenkwekerij Primagaz tank en silos