Propaangas voor al je energiebehoeften

Propaan is beter voor het milieu, budgetvriendelijk en een modern alternatief voor alle energiebehoeften binnen een bedrijf of organisatie.

Het aanstuwen van productieprocessen, agrarische toepassingen, verwarming, de productie van warm water, koken, noem maar op: met (bio)propaangas van Primagaz kan het allemaal. Deze energiebron vormt een makkelijke en goedkope oplossing voor gebouwen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnetwerk. Bovendien zorgt Primagaz voor de volledige installatie en het onderhoud van je gastank. 

Propaangas van Primagaz biedt je onder andere de volgende voordelen: 

Waarom kiezen voor propaan?

 • C02_Savings_32x32_2

  Minder CO₂- uitstoot

 • Veelzijdige energiebron

 • Budgetvriendelijk

 • Oplossing op maat

 • Duurzaam met biopropaan

Vergelijking met stookolie

Voordelen

 • Overal beschikbaar
 • Weinig vervuilend
 • Veelzijdige energiebron (verwarming, warm water, koken)
 • Tank huren of kopen

Nadelen

 • Veiligheidsafstanden

Voordelen

 • Overal beschikbaar
 • Hoger calorisch vermogen

Nadelen

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

De prijs van propaan

Hoeveel kost een installatie?

De kostprijs van een propaaninstallatie is vooral afhankelijk van de keuze tussen een boven- of ondergrondse tank en het volume van de tank. Voor de ondergrondse tanks biedt Primagaz twee formules: de aankoopformule of gespreide betaling via de huurkoopformule. 

Een variabele verbruiksprijs

De verbruiksprijs van propaangas in tanks is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier. De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert dus best bij je lokale verdeler naar de huidige prijzen.

Hoe stap ik over op propaan?

Overschakelen van stookolie naar propaan is zo gebeurd. Primagaz loodst je vlot door het proces!

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

  bezoek
 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

  contract
 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

  Attesten en rapporten goedkeuring gastank
 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

"Propaan is een zeer kostenefficiënte brandstof."

RBB gebruikte lange tijd mazout als energiebron om hun pannen te drogen, maar in 2015 schakelden ze over op propaan van Primagaz voor het volledige productieproces. Ook hun burelen en gebouwen verwarmen ze met propaangas.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Please fix all the error(s) and then submit the form.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Heb je pieken in je energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het jou uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we stemmen ons af op jouw behoeften.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.