Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 225. Deze premie geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 15 november 2022. Lees hier hoe je deze premie kan aanvragen.

Propaantank

Primagaz regelt de installatie van je propaantank Van A tot Z

Ontvang vrijblijvend advies

Propaangas voor een waaier aan toepassingen

Wil je propaangas gebruiken voor diverse toepassingen in en rond je woning? Dan is de installatie van een propaantank waarschijnlijk de beste oplossing voor jou.

 
Primagaz regelt de installatie van je propaantank van A tot Z. Onze gasadviseur komt ter plaatse, berekent je geschatte verbruik en bekijkt samen met jou of je best een bovengrondse of een ondergrondse tank kiest. Hij geeft ook advies over de plaatsing van de gastank, rekening houdend met de wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden.

Of je nu in een open of een halfopen bebouwing woont, in een appartement of een woning waarin ook een zaak gevestigd is: het Primagaz-systeem is flexibel en past zich aan elke situatie aan.

 

Welk type gastank?

Installatie van een bovengrondse propaantank

Onze bovengrondse gastanks zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in je tuin.

 • Scherpe prijs
 • Minimale installatiekost
 • Voordelig maandelijks abonnementsgeld
 • Kan snel en eenvoudig geplaatst worden
 • Controle bij indienstname en daarna 5-jaarlijkse controle door een onafhankelijk keuringsmechanisme
 • Indien mogelijk plaatsen we de propaantank met de grijparm van onze vrachtwagen. Lukt dat niet, dan wordt de tank met een voertuig op de juiste plaats gezet. Uiteraard moet de tuin dan wel vrij zijn van alle mogelijke obstakels.  
 • De gastank moet steeds waterpas staan. Grote niveauverschillen moeten voor de dag van de plaatsing dus gelijk worden gemaakt. Primagaz zorgt voor betonblokken onder de tankpootjes, zodat de tank stabiel staat.
Bovengrondse tank
Ondergrondse tank

Installatie van een ondergrondse propaantank

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing voor aangelegde tuinen; enkel het deksel blijft zichtbaar boven de grond.

 • Enkel het deksel van de tank is zichtbaar
 • Uitermate kwalitatief dankzij de extra epoxylaag
 • Dubbele coating en dieper in de grond voor maximale veiligheid
 • Mogelijkheid tot grote stockage waardoor er minder frequent moet worden gevuld
 • Controle bij indienstname en daarna 5-jaarlijkse controle door een onafhankelijk keuringsmechanisme 
 • Beschikbaar in huurkoop of aankoop
 • Op de dag van de plaatsing komt onze aannemer ter plaatse met een graafmachine van ± 2 m 40 in omvang. Dit is belangrijk om te weten, omdat er te allen tijde vrije doorgang moet zijn voor de graafmachine.
 • Om de propaantank te kunnen plaatsen wordt er een kuil gegraven van ± 1,6 m x 4 m x 1,6 m. Onze propaantanks zijn standaard uitgerust met een ‘anti-floating’-kit om te voorkomen dat de tank omhoog zou komen. Indien er water in de bodem wordt vastgesteld tijdens de graafwerken (> 15 cm), wordt de tank nog eens extra verankerd op betonnen sokkels. Bovenop de tank wordt een gronddekking van 30 cm voorzien, zodat het deksel van de bezoekkamer uiteindelijk 10-15 cm boven het afgewerkte niveau zichtbaar is. Dit is belangrijk om de instroom van regenwater te vermijden. 

Zo wordt een propaantank geïnstalleerd

Installatie ondergrondse tank

Ontdek hoe onze ondergrondse tank op amper 3 uur geïnstalleerd wordt.

Elke dag BBQ-plezier met gas

Zou jij elke dag willen genieten van je favoriete gerecht op de grill? Met een gasbarbecue en de EasyBlue-gasflessen van Primagaz kan dat perfect. Barbecueën op gas is namelijk snel én eenvoudig — je hoeft alleen maar de knop om te draaien. Een spontane barbecue is dus nooit ver weg!

Bereken je prijs

De kost van je installatie

De kostprijs voor de installatie van propaangas wordt door verschillende factoren beïnvloed. Bereken hier eenvoudig hoeveel jouw propaaninstallatie kost.

Bereken je installatiekost >

Altijd een correcte gasprijs

De prijs van propaangas is variabel en wordt bepaald door de overheid. Zo kan je als consument altijd rekenen op een correcte gasprijs.

Bekijk de meest actuele gasprijzen >

Hoe wordt je tank geïnstalleerd?

De installatie van een gastank gebeurt in verschillende stappen. Primagaz loodst je hier vlot doorheen!

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Kan je woning aansluiten?

Ontdek of propaan mogelijk is voor jouw woning

Benieuwd of jij thuis kan genieten van de voordelen van propaangas?

Sorry, an error occurred. Please try again

De aansluiting van je gastank

Het propaangas in je tank kan enkel gestockeerd worden op hoge druk. De verschillende toepassingen vereisen echter propaangas op lage druk. Daarom wordt er op bepaalde punten een ontspanner geplaatst. Dit kan op twee manieren:

 

 

 • Standaard leidingwerk met gevelkastje
  In de tank wordt het propaangas opgeslagen onder hoge druk. Voor eindtoepassingen op lage druk werden er gewoonlijk twee ontspanners geplaatst: eentje op de propaantank die ontspant naar middendruk, en eentje die ontspant naar lage druk; namelijk de tweedetrapsontspanner in een kastje aan de gevel. Primagaz installeert alles t.e.m. de ontspanner naar lage druk. Vanaf daar neemt de installateur het over.

 

 

 • Installatie zonder gevelkastje met de Primacompact
  Dankzij onze Primacompact-toepassing op de propaantank wordt het kastje met de tweedetrapsontspanner overbodig. De Primacompact combineert namelijk een middendruk- en een lagedrukontspanner, waardoor je vanaf de tank vertrekt met lage druk. Opgelet: hierdoor wordt de diameter van de leiding tussen de gevel en de propaantank wel groter. Deze volledige leiding wordt door de installateur geplaatst, zoals gebruikelijk is met lage druk.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld! We controleren even of jouw informatie (veilig) doorkomt.