Primagaz Domestic 2022

Propaangas

Wij zorgen voor warm water,
maar de bubbeltjes moet je zelf maken.

Benieuwd of propaangas kan in jouw woning?

Klaar voor de energietransitie?

Ons land heeft de ambitie om tegen 2030 de broeikasgasuitstoot met 55% te verminderen. Tegen 2050 moet België zelfs klimaatneutraal zijn.

De uitfasering van stookolieketels is hier al een eerste stap, maar natuurlijk moeten er voldoende alternatieven voorhanden zijn - zeker voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnet. (Futuria) Propaan vormt hier een sleuteloplossing die haalbaar en betaalbaar is. Wist je bijvoorbeeld dat (Futuria) Propaan perfect te combineren is met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals met een hybride warmtepomp of een gaswarmtepomp? Propaangas kan worden opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse gastank of in gasflessen. Voor elk type woning steeds een oplossing op maat! Bovendien gelden er verschillende premies voor wie gebruik maakt van propaan, wat deze energiebron nog interessanter maakt.

Propaan?

Alleen maar voordelen:

  • verwarmen, warm water en koken
  • veilig en gebruiksvriendelijk
  • voordelig in aankoop/onderhoud
  • beter voor luchtkwaliteit
  • minder impact op milieu

De kosten verbonden aan een installatie

De kostprijs van jouw installatie

De kostprijs van een propaangasinstallatie hangt af van verschillende factoren. Dankzij onze simulator bereken je in enkele minuten jouw indicatieve voorstel.

Een gasprijs die steeds correct is

De tarieven van propaangas zijn variabel en worden bepaald door de overheid. Op deze manier ben je als consument zeker dat je altijd een correcte prijs betaalt.

De kosten verbonden aan een installatie op propaangas

De installatie

Momenteel profiteer je bij Primagaz van een gratis installatie. Eerst helpen onze gasadviseurs je om een propaantank te kiezen die bij je past (boven- of ondergronds) en om te beslissen waar de tank geplaatst wordt in overeenstemming met de wettelijke veiligheidsafstanden. Zij helpen je ook met de administratieve procedure. Daarna zal Primagaz gratis de gastank plaatsen, de leidingen leggen en deze aansluiten aan de gevel van je woning.

Huur of aankoop van de propaantank

Bonvengrondse propaantanks worden altijd verhuurd. Je betaalt dan maandelijks een huurprijs voor jouw tank. Ondergrondse gastanks zijn beschikbaar in aankoop of huurkoop. Bij huurkoop wordt de tank op het einde van je contractduur jouw eigendom. Ongeacht de formule die je kiest, zitten de regelmatige controle en het onderhoud van de propaantank altijd in je contract inbegrepen. Meer informatie vind je in onze informatiebrochure.

Het verbruik

Gasleveringen zijn inbegrepen in het contract dat je afsluit met Primagaz. Zo moet je alleen nog maar je bestelling doorgeven zodra je propaantank minder dan 20% bevat en je verbruik betalen. De prijs van propaangas wordt vastgelegd door de overheid en is dus hetzelfde bij elke leverancier. Dankzij deze officiële prijs ben je als consument altijd zeker dat je een correct tarief betaalt. Het enige verschil is de klantenservice die je geniet. Bekijk hier de actuele prijs van propaangas.

Interesse in propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Een propaantank in je tuin, hoe ziet dat eruit?

Vraag je je af hoe een tank in je tuin eruit zou zien? Kijk dan zeker naar de foto's van onze klanten met een bovengrondse of ondergrondse gastank.

Installatie ondergrondse tank

Ontdek hoe onze ondergrondse tank op amper 3 uur geïnstalleerd wordt.

Benjamin stapte over van stookolie naar propaangas. Ontdek waarom!

Stap over op propaan in 6 stappen

Overstappen van stookolie naar propaan in 6 stappen

Onze gasadviseur komt langs om je een oplossing op maat voor te stellen, altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. Hij schat je verbruik in, adviseert je over het type tank, hoe de plaatsing volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt en hij beantwoordt al je vragen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte. Valt die in de smaak, dan hoef je alleen maar te tekenen om klant te worden en te genieten van Primagaz' service op maat. We prikken samen een datum voor de installatie van je tank. In tussentijd dien je een vergunningsaanvraag in bij je gemeente en stuur je de omgevingsvergunning op naar ons.
Er gelden enkele belangrijke verplichtingen voor het definitief buiten gebruikstellen van een stookolietank. Deze regels zijn afhankelijk van het doel waarvoor de tank werd gebruikt, de grootte en de plaats van de tank. Het is niet verplicht om je tank te verwijderen, maar hij moet wel leeggemaakt worden en gereinigd. Lees er meer over op onze pagina over tanksanering.
Primagaz verzorgt de installatie van je tank van A tot Z, helemaal gratis. Op de dag van plaatsing moet je er alleen voor zorgen dat de toegang vrij is, afhankelijk van het gekozen type installatie (bovengrondse of ondergrondse tank). Primagaz installeert de gasleidingen op middendruk en hoge druk, tot en met de ontspanner naar lage druk. Voor de aansluiting op het lagedruksysteem in je huis doe je beroep op een erkend installateur.
Wanneer we je tank plaatsen, doen we meteen een eerste keuring. Na de aansluiting wordt alles opnieuw gecontroleerd en tot slot laten we na de eerste levering een erkend keuringsorganisme je tank controleren voor ingebruikname. Zo ben je altijd zeker van een optimale veiligheid.
Na de tweede inspectie krijg je een verificatierapport of een lekdichtheidsbewijs voor de interne en externe leidingen. Dat bezorg je ons vóór de eerste levering.
Je geniet meteen van alle voordelen van de Primagaz-service. Je kan bestellingen plaatsen en je gebruik online opvolgen via MijnPrimagaz. Als je gekozen hebt voor het geautomatiseerd meetsysteem zorgen we zelfs voor tijdige leveringen zonder dat je er zelf aan moet denken. 
Met Primagaz ben je kortom zeker dat je nooit zonder energie zal komen te zitten. Dankzij onze voorraad en ons wagenpark kunnen we altijd een snelle levering garanderen. 
We zorgen ook voor het technisch onderhoud van je tank, voeren eventuele reparaties uit en zorgen elke vijf jaar voor een inspectie door een erkende instantie. En dat allemaal inbegrepen in het pakket dat je gekozen hebt.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...