Kom alles te weten over propaangas

Propaan is een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing die je kan gebruiken voor een waaier aan toepassingen.

Voor gezinnen waarvan de woning niet op het aardgasnet is aangesloten, is propaan ideaal om te verwarmen en te koken. Maar propaan is ook gekend voor vrijetijdsgebruik. Denk maar aan barbecueën op gas, gasflessen die je op vakantie gebruikt in de caravan, of wanneer je onkruid bestrijdt met hitteBedrijven doen dan weer een beroep op propaan voor hun productieprocessen, agrarische toepassingen en als energiebron voor heftrucks. Wist je bovendien dat propaangas ook milieu- én budgetvriendelijker is dan stookolie?

  • C02_Savings_32x32_2
    Minder CO₂-uitstoot
  • Veelzijdige energiebron
  • Duurzaam met biopropaan
  • Ook zonder aardgasaansluiting

Wat is propaan?

Maak kennis met propaan en biopropaan

Propaan 

Propaan is een vloeibaar petroleum- of koolwaterstofgas, ook wel bekend als Liquefied Petroleum Gas (LPG). Het wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook vrij als nevenproduct bij het raffineren van aardolie. Na verbranding produceert propaan 16% minder CO₂ dan stookolie.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

De prijs van propaan

De kost van je installatie

De kostprijs voor de installatie van propaangas wordt door verschillende factoren beïnvloed. Bereken hier eenvoudig hoeveel jouw propaaninstallatie kost.

Bereken je installatiekost >

Altijd een correcte gasprijs

De prijs van propaangas is variabel en wordt bepaald door de overheid. Zo kan je als consument altijd rekenen op een correcte gasprijs.

Bekijk de meest actuele gasprijzen >

Onze klanten getuigen

Door de oude stookolieketel te vervangen winnen we heel wat plaats en hebben we geen last meer van de geur en het lawaai.
Benjamin

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Veelgestelde vragen

Propaangas is een perfect alternatief voor aardgas! Wat betreft de voordelen lijkt propaangas immers heel sterk op aardgas, want beide zijn een erg veelzijdige energiebron. Of het nu gaat om de centrale verwarming, het produceren van warm water, of om het koken van je dagelijkse maaltijd: met propaangas kan het allemaal. Daarnaast kan je propaangas ook perfect gebruiken voor bijverwarming met een gezellig gaskacheltje, zodat je lekker knus de koude winterdagen kan doorkomen.

Ben je benieuwd of je project in aanmerking komt voor een propaangasinstallatie? Doorloop dan even onze handige module.

Bijna alle producenten van branders voor centrale verwarming leveren deze branders ook voor propaangas. Het is dus perfect mogelijk om je cv te laten werken op propaangas. Primagaz biedt specifiek hiervoor gastanks aan, zowel bovengronds als ondergronds. Dit heeft twee belangrijke voordelen:

  • Je beschikt over genoeg energie voor een voldoende lange periode.
  • Wij kunnen je een aanzienlijke hoeveelheid propaan leveren en je zodoende zeer goede voorwaarden aanbieden, competitief tegenover andere energieën zoals aardgas en gasolie.

Overstappen van stookolie naar propaan is heel eenvoudig. Primagaz loodst je vlot door dit proces! Je leest er alles over op de pagina "Stap over van stookolie".

Als je woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk, is propaan een perfect alternatief. Of het nu om een eengezinswoning of een gebouw met meerdere wooneenheden gaat, Primagaz biedt steeds een oplossing op maat. Doe hier de test en ontdek of je woning in aanmerking komt voor propaan.