Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Combineer duurzaam

Een duurzame mix
Met propaan van Primagaz

Vraag vrijblijvend advies

Milieuvriendelijk en betrouwbaar

Duurzaamheid is steeds meer een hot topic. Propaan van Primagaz is de beste aanvulling als je kiest voor een duurzame mix met milieuvriendelijke energiebronnen of installaties.

Propaan is een propere energiebron. De uitstoot van CO2 en fijn stof ligt zeer laag en het is beduidend beter voor de luchtkwaliteit. Na verbranding produceert propaan 16% minder CO2 dan stookolie, en biopropaan doet er zelfs nog een schepje bovenop met 80% minder CO2. Beide brandstoffen hebben dus weinig impact op het milieu en de leefomgeving.

Mogelijkheden voor jouw woning

Propaan combineerbaar met hernieuwbare energiebronnen

Voor elke situatie een gasoplossing op maat

Een propaantank met gascondensatieketel is eenvoudig en perfect te combineren met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals een hybride warmtepomp, zonnepanelen en een zonneboiler. Dat maakt van propaan de ideale energiebron om je ecologische voetafdruk te verminderen en hoge energiefacturen te vermijden.

Hybride gaswarmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert een lucht/water-warmtepomp met een gascondensatieketel. De warmtepomp maakt gebruik van gratis omgevingswarmte en de condenserende gasketel wordt pas ingeschakeld als dat zinvol is. Door het hoge warmteaandeel van de warmtepomp zijn de werkingskosten van het systeem bijzonder laag. Om deze installatie te laten werken heeft ze een minimum aan andere energie nodig, waarvoor propaangas een voordelige keuze is.

Zonneboilers en zonnepanelen

Een zonneboiler zorgt ervoor dat zonnewarmte via zonnecollectoren het water voor huishoudelijk gebruik opwarmt. Zonnepanelen daarentegen zetten het zonlicht via zonnecellen om in energie. Zonnepanelen en zonneboilers garanderen jammer genoeg geen continue aanvoer van energie, omdat de zon in België niet voldoende schijnt. Om toch een constante energie-aanvoer te hebben kan je de combinatie maken met een propaangasinstallatie.

Natuur Primagaz

Biopropaan

Klaar voor de toekomst

Met biopropaan neemt Primagaz de stap naar groene, duurzame energie. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%, terwijl de prestaties volledig gelijk zijn aan die van gewoon propaan. Het enige verschil is het verschil dat jij er zelf mee kan maken.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Al onze gasflessen worden in ons vulstation uitvoerig gekeurd op gebreken. Pas na goedkeuring wordt de gasfles gevuld en de kraan voorzien van een veiligheidszegel. Zo ben je altijd zeker dat je een veilige gasfles koopt.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.