Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Combineer duurzaam

Een duurzame mix
met propaan van Primagaz

Haalbaar en betaalbaar alternatief

Duurzaamheid is een hot topic. En terecht, want ons land heeft de ambitie om tegen 2030 de broeikasgasuitstoot met 55% te verminderen. Tegen 2050 moet België zelfs klimaatneutraal zijn. De transitie naar duurzame energiebronnen speelt hier een cruciale rol in.

Want als België de nationale CO2-reductiedoelstellingen wil behalen, dan wordt het tijd om deze reductie te gaan versnellen en voor de verwarming van gebouwen te kiezen voor klimaatvriendelijke alternatieven. Met de uitfasering van stookolieketels hebben we al een mooie start gemaakt, maar er moeten uiteraard voldoende alternatieven zijn, met name voor woningen zonder aardgasaansluiting. Investeren in een warmtepomp is een piste voor nieuwbouwwoningen, die goed geïsoleerd zijn en voorzien van een verwarmingssysteem op lage temperatuur, zoals vloerverwarming. Maar wat met te renoveren woningen waarbij dit niet het geval is? Net daar biedt Primagaz met propaangas een haalbare en betaalbare oplossing in combinatie met hernieuwbare energie. Zo kan ook jij kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming op maat van je woning én budget.

Mogelijkheden voor jouw woning

Propaan combineerbaar met hernieuwbare energiebronnen

Voor elke situatie een gasoplossing op maat

Een propaantank met gascondensatieketel is eenvoudig te combineren met andere hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of zelfs een micro-WKK. Dat maakt van propaan de ideale energiebron om je ecologische voetafdruk te verminderen en hoge energiefacturen te vermijden.

Futuria Propaan

Futuria Propaan

Klaar voor de toekomst

Met Futuria Propaan, oftewel biopropaan, neemt Primagaz de stap naar groene, duurzame energie. Futuria Propaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%**, terwijl de prestaties volledig gelijk zijn aan die van gewoon propaan. Zowel propaan als Futuria Propaan hebben een lagere CO₂-voetafdruk dan stookolie en hebben minder impact op het milieu omdat ze weinig fijnstof en zwaveloxides (SOx) uitstoten. Beide brandstoffen hebben dus weinig impact op het milieu en de leefomgeving.

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen een gaswarmtepomp en een traditionele warmtepomp is dat een gaswarmtepomp op gas werkt in plaats van op elektriciteit. Hierdoor heb je geen zonnepanelen nodig om het elektrisch verbruik te compenseren. Gaswarmtepompen zijn tegenwoordig beschikbaar voor zowel groot verbruik als normale woningen.
Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische lucht/water-warmtepomp en een gascondensatieketel. De warmtepomp wordt aan je gascondensatieketel gekoppeld en maakt gebruik van de gratis omgevingswarmte. Op deze manier wordt je warmtebehoefte voor het grootste deel van het jaar gedekt en bespaar je dus op gas voor de verwarming van je huis. Is het heel koud buiten? Dan springt je cv-ketel bij om je gewenste temperatuur te behalen. Je ketel zorgt ook altijd voor je warm water in de badkamer en keuken. Dankzij het intelligente beheerssysteem berekent de warmtepomp voortdurend welke de meest kostenefficiënte manier is om te verwarmen, rekening houdend met de energieprijzen. Propaangas is dan een voordelige keuze als extra energiebron.

Zo’n hybride warmtepomp is de oplossing bij uitstek voor bestaande woningen of renovaties omdat er geen verregaande isolatiewerken noodzakelijk zijn en de bestaande radiatoren kunnen behouden blijven. Grote investeringen in isolatie en vloerverwarming zijn op die manier niet nodig. Bovendien kost een hybride warmtepomp aanzienlijk minder dan een elektrische warmtepomp.
Zonnepanelen en zonneboilers garanderen geen continue aanvoer van energie. Om toch een constante energie-aanvoer te hebben kan je ze combineren met een propaangasinstallatie.
Een micro-WKK is een systeem dat zowel warmte als elektriciteit opwekt uit één brandstof, zoals propaangas. Het maakt altijd gelijktijdig warmte en elektrische stroom aan, die beide onmiddellijk gebruikt of opgeslagen moeten worden om rendabel te zijn.

* gebaseerd op huishoudelijke verwarming en gemiddelde energie efficiëntie van huidige gebruikte installaties in België. (Tabel 2)

**de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en conventioneel propaan.

Bron: studie CE Delft, 2021