Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Man wordt wakker, hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Het beste van twee werelden

Makkelijk te combineren met propaangas

Hybride warmtepompen: voordelig en duurzaam

De Vlaamse visienota met betrekking tot klimaat stelt dat er vanaf 2023 in Vlaanderen een verplichting komt om met hybride warmtepompen te verwarmen. Dit zijn warmtepompen die zowel op gas als op elektriciteit werken. Heb je geen aardgas in je straat? Geen nood, want je kan een hybride warmtepomp probleemloos combineren met propaangas.

Met een combinatie van een (propaan)gascondensatieketel en een elektrische warmtepomp ben je klaar voor de energietransitie. Je gebruikt immers gratis hernieuwbare energie met je warmtepomp en je condenserende gasketel wordt pas ingeschakeld wanneer dat zinvol is. Zo verwarm je altijd voordelig en tegelijk op een duurzame manier.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp combineert een lucht-waterwarmtepomp met een gascondensatieketel, geïntegreerd in 1 systeem. De elektrische warmtepomp gebruikt gratis warmte uit de omgeving voor je verwarming en warm water. Het grootste deel van het jaar kan zo’n warmtepomp voorzien in je basisbehoeften, maar bij koude dagen kan de pomp te weinig warmte uit de omgeving halen en vergt de aandrijving heel wat elektriciteit — en dat blijft in België een dure energiebron. Net op die momenten treedt de condenserende gasketel in werking om jouw vraag naar warmte op te vangen. Op deze manier combineer je de pluspunten van beide technologieën in 1 installatie.

Bevestigde hybride warmtepomp

Waarom is een hybride warmtepomp voordelig?

Met een hybride warmtepomp verwarm je eigenlijk altijd zo voordelig mogelijk, omdat je de installatie zo kan programmeren dat ze altijd de energiebron met de laagste kostprijs gebruikt. Dit kan door rekening te houden met de buitentemperaturen en de actuele prijzen van zowel elektriciteit als propaangas. Is het te koud buiten en moet je warmtepomp elektrisch draaien, maar is de elektriciteitskost te hoog? Dan schakelt het systeem automatisch over naar propaangas, of omgekeerd. Zo kan je steeds uiterst zuinig verwarmen en besparen op je energiekosten. Bovenop dit alles draag je trouwens ook je steentje bij aan het milieu, want een hybride verwarming heeft een kleinere impact op het milieu dankzij de lagere CO2-uitstoot.

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.

* gebaseerd op huishoudelijke verwarming en gemiddelde energie efficiëntie van huidige gebruikte installaties in België. 

**de gerealiseerde CO₂-reductie kan variëren en is afhankelijk van de gebruikte grondstof voor de productie van biopropaan en de toepassing maar ook de energie-efficiëntie van de installatie of gasketel. De CO₂-reductie is een vergelijking tussen biopropaan (100%) en conventioneel propaan.

Bron: studie CE Delft, 2021