Gebruik je propaangas in bulk (tanks)? Dan heb je recht op een overheidspremie van € 300 die geldt voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan tot en met 31 maart 2023 je aanvraag indienen. Lees hier hoe je deze kan aanvragen.
Koppel aan tafel, kijkend naar een laptopscherm

Installatiekosten

Verschillende tariefformules,

op maat van jouw behoeften 

De prijs van een installatie op propaangas

Primagaz stelt altijd een oplossing voor op maat, aangepast aan jouw situatie.

Wil je weten hoeveel de plaatsing van een boven- of ondergrondse gastank kost? Je kan de prijs eenvoudig zelf berekenen via onze simulator. Op basis van je voorkeuren en verbruik ontvang je vrijblijvend een indicatief voorstel. Ben je overtuigd van ons aanbod? Dan kan je meteen een afspraak maken met een van onze gasadviseurs om jouw offerte op maat te bespreken.

De kosten verbonden aan een installatie op propaangas

De installatie

Momenteel profiteer je bij Primagaz van een gratis installatie. Eerst helpen onze gasadviseurs je om een propaantank te kiezen die bij je past (boven- of ondergronds) en om te beslissen waar de tank geplaatst wordt in overeenstemming met de wettelijke veiligheidsafstanden. Zij helpen je ook met de administratieve procedure. Daarna zal Primagaz gratis de gastank plaatsen, de leidingen leggen en deze aansluiten aan de gevel van je woning.

Huur of aankoop van de gastank

De bovengrondse tanks worden verhuurd. Je betaalt dan maandelijks een huurprijs voor jouw gastank. De ondergrondse gastanks zijn beschikbaar in huurkoop of aankoop. Een indicatie van de actuele prijzen vind je in onze informatiebrochure. Je contract omvat bovendien ook de regelmatige controle en het onderhoud van je gastank. Primagaz biedt je verschillende tariefformules met elk een ander niveau qua dienstverlening. Je vindt deze formules in de tabel hieronder.

Het verbruik

Gasleveringen zijn inbegrepen in het contract dat je afsluit met Primagaz. Zo moet je alleen nog maar je bestelling doorgeven zodra je propaantank minder dan 20% bevat en je verbruik betalen. De prijs van propaangas wordt vastgelegd door de overheid en is dus hetzelfde bij elke leverancier. Dankzij deze officiële prijs ben je als consument altijd zeker dat je een correct tarief betaalt. Het enige verschil is de klantenservice die je geniet. Bekijk hier de actuele prijs van propaangas.

Ontdek onze verschillende tariefformules

  Active Easy Comfort
Installatie & keuring € 525 Gratis € 525 Gratis € 525 Gratis
Leidingwerk 5 m 15 m 15 m
Bestellen & support Online Online/Telefonisch Online/Telefonisch
Betaling Domiciliëring Domiciliëring/Overschrijving Domiciliëring/Overschrijving
Factuur E-mail E-mail/Post E-mail/Post
Geautomatiseerd meet- & leversysteem* Exclusief Exclusief Inclusief
  Active
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 5 m
Bestellen & support
Factuur
Geautomatiseerd meet- & leversysteem*
  Easy
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 15 m
Bestellen & support online/telefonisch
Betaling
Factuur
  Comfort
Installatie & keuring € 525 Gratis
Leidingwerk 15 m
Bestellen & support
Betaling
Factuur
Geautomatiseerd meet- & leversysteem*

Deze 'product packs' zijn geldig voor conventioneel propaan en niet van toepassing voor een beperkt verbruik van < 2.000 liter per jaar. Voor Futuria Propaan kunnen andere voorwaarden gelden.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Vul je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

* Actievoorwaarden

Dit aanbod is niet geldig:

  • in het geval van een beperkt geschat verbruik van <1.500 liter per jaar
  • voor woningen die aangesloten zijn op het aardgasnetwerk
  • voor installatie van een centrale propaangastank waaraan meerdere tellers zijn gekoppeld

Lees meer

 

Een propaantank in je tuin, hoe ziet dat eruit?

Vraag je je af hoe een tank in je tuin eruit zou zien? Kijk dan zeker naar de foto's van onze klanten met een bovengrondse of ondergrondse gastank.

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.