Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Voorraadbeheer

Verschillende manieren

Om je gasvoorraad te beheren

Je gasvoorraad op een efficiënte manier beheren

Primagaz doet er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten van alle voordelen van (Futuria) Propaangas. Een efficiënt voorraadbeheer speelt daar een belangrijke rol in.

Om je gasvoorraad te beheren biedt Primagaz je verschillende mogelijkheden. Zo ben je vrij om de methode te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie en jouw behoeften. Uiteraard geven onze gasadviseurs je graag alle nodige uitleg en helpen zij je om de juiste keuze te maken. Zo beheer jij op een efficiënte manier je gasvoorraad, zonder zorgen!

Voorraadbeheer gastanks Primagaz in buitenlucht

Methodes om je voorraad te beheren

Via een geautomatiseerd meetsysteem, met een inhoudsmeter of via een afstandsmeter: kies de methode die het beste bij je past om je gasvoorraad te beheren.

Wens je het ultieme comfort? Maak dan gebruik van het geautomatiseerd meetsysteem van Primagaz. Dit telemetriesysteem controleert automatisch het niveau van je gastank en verstuurt een signaal naar Primagaz wanneer de tank bijna leeg is. Primagaz doet vervolgens de rest en regelt de levering. Je levering wordt gefactureerd aan de op dat ogenblik geldende propaanprijs. Vrij van alle zorgen!
Wil je liever zelf je gasvoorraad beheren? Dan is een inhoudsmeter rechtstreeks op je gastank de meest eenvoudige keuze. Je raadpleegt op regelmatige basis de inhoudsmeter en als het volume tussen 20 en 30% is, contacteer je Primagaz om een levering in te plannen.
Wil je zelf je gasvoorraad beheren, maar toch meer gemak hebben dan met een inhoudsmeter? Kies dan voor een afstandsmeter waarop je de inhoud van je propaangastank afleest. Een elektrische sensor meet de inhoud van de tank en zendt een signaal naar de unit die binnen in huis geplaatst wordt. Zodra er 20% gas overblijft, licht een led-lampje op: het teken dat je gas moet bestellen!

Gasmeters

Gasmeters

Het gemak van een gasmeter

Gasmeters volgens jouw specifieke wensen

Gasmeters meten je verbruik. De gasmeter wordt op de hoofdgasleiding geplaatst en meet de verbruikte kubieke meters gas. Primagaz installeert de gasmeter in functie van je specifieke wensen. Zo kan je in gebouwen met meerdere wooneenheden aparte meters voorzien. Elke bewoner kan zijn verbruik dan individueel opvolgen en ontvangt een aparte factuur. Ook in woningen met gemengd verbruik kan je een aparte meter installeren. Zo kan er een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen het professionele- en het privéverbruik.

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...