Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaan voor nieuwbouw

Alle voordelen van gas

Zónder vaste aansluiting

De beste energiebron voor jouw nieuwe woning

Kan je nieuwbouwwoning niet aangesloten worden op het aardgasnetwerk? Geen probleem: dankzij het Primagaz-systeem geniet je van alle voordelen van gas, ook als je niet over een aardgasaansluiting beschikt.

Propaangas is een enorm veelzijdige energiebron die je voor een waaier aan toepassingen kan gebruiken in je nieuwe woonst. Dit gaat van koken en verwarmen tot het produceren van warm water of zelfs de verwarming van je zwembad. Daarnaast is propaan niet alleen een gebruiksvriendelijke en comfortabele energiebron: het is ook vriendelijk voor het milieu én voor je portefeuille. Primagaz denkt met je mee om de beste oplossing voor te stellen in functie van jouw wensen en noden, en begeleidt je doorheen het volledige project. 

Waarom kiezen voor propaan?

Propaangas in combinatie met hernieuwbare energiebronnen

Draag je steentje bij aan een gezondere toekomst

Duurzaam bouwen is helemaal in. Door te kiezen voor propaan, kies je ervoor om alvast je steentje bij te dragen aan een gezondere toekomst. Propaan is al milieuvriendelijker ten opzichte van andere fossiele brandstoffen (zoals bijvoorbeeld stookolie), en Futuria Propaan zet de stap naar een 100% duurzame toekomst.

Daarbovenop is propaan de beste aanvulling op andere milieuvriendelijke energiebronnen of installaties. Een propaantank met gascondensatieketel is bijvoorbeeld perfect te combineren met onder andere een hybride warmtepomp, zonnepanelen en een zonneboiler. 

Dat maakt van propaan de ideale energiebron om je ecologische voetafdruk te verminderen en hoge energiefacturen te vermijden.

Installatie ondergrondse tank

Ontdek hoe onze ondergrondse tank op amper 3 uur geïnstalleerd wordt.

Een propaantank in je tuin, hoe ziet dat eruit?

Vergelijking met warmtepomp

Voordelen

 • Overal beschikbaar
 • Beschikbaar in 100% duurzaam Futuria Propaan
 • Veelzijdige energiebron (verwarming, warm water, koken)
 • Lage investeringskost

Nadelen

 • Veiligheidsafstanden
 • Gasverbruik

Voordelen

 • Zeer beperkte impact op milieu
 • Kan gecombineerd worden met koeling
 • Beperkt onderhoud

Nadelen

 • Hoge investeringskost
 • Terugverdientijd

De prijs van jouw installatie

De prijs van een propaaninstallatie hangt af van verschillende factoren. Dankzij onze simulator bereken je in enkele minuten jouw indicatieve voorstel.

Altijd een correcte gasprijs

De prijs van propaangas is variabel en wordt bepaald door de overheid. Zo kan je als consument altijd rekenen op een correcte gasprijs. 

Hoe stap ik over op propaan?

Overschakelen naar propaan is zo gebeurd. Primagaz loodst je vlot door het proces!

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.