Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Oplossingen

Je huis aansluiten op gas?

 Propaan weet altijd raad

Vol energie, thuis en op vakantie

Propaan is de ideale energiebron indien je huis niet kan aansluiten op aardgas, maar je wel wil genieten van alle voordelen van gas. Het is veilig en geschikt voor een waaier aan toepassingen.

In huis gebruik je propaangas om te koken en te verwarmen, in de tuin om te barbecueën of onkruid te verdelgen, en ook op vakantie kan je onze gasflessen perfect met je meenemen tijdens het kamperen of in de caravan.

Wist je trouwens dat propaan een alternatief is voor stookolie en warmtepompen? Ontdek hieronder alle voordelen van propaan.

Een installatie op maat

Welke oplossing kiezen?

Ontdek de oplossing op maat van jouw woning

Benieuwd hoe je kan profiteren van alle voordelen van propaan in huis?

Sorry, an error occurred. Please try again

Hou je verbruik in de gaten

Gasmeters

Zo maken wij jou het leven makkelijker

Om altijd te weten hoeveel gas er nog in je tank zit, hebben we verschillende meetsystemen ter beschikking. Je kan kiezen tussen een inhoudsmeter rechtstreeks op je gastank, een meter binnen in huis die verbonden is met je tank, of een volledig geautomatiseerd meetsysteem. Dit telemetriesysteem controleert automatisch het niveau van je gastank en verstuurt een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van de tank lager is dan 20%. Wij doen vervolgens de rest en regelen de levering. Zo ben jij vrij van alle zorgen!

Op de hoofdgasleiding worden gasmeters geplaatst die de verbruikte kubieke meters gas meten. Wij installeren deze gasmeters in functie van jouw wensen. Zo kan je in gebouwen met meerdere wooneenheden aparte meters voorzien, zodat elke bewoner zijn verbruik individueel kan opvolgen en een aparte factuur krijgt. Ook voor woningen met gemengd verbruik kan een aparte meter worden geïnstalleerd, zodat er een duidelijk onderscheid is tussen het professionele- en het privéverbruik.

Door je te registreren op MijnPrimagaz geniet je van heel wat voordelen. Je kan hier 24u/24 bestellingen plaatsen, je facturen raadplegen en je meterstanden ingeven. Bovendien houdt MijnPrimagaz altijd rekening met de nieuwste technologische ontwikkelingen. We houden je hiervan op de hoogte en informeren je over de mogelijkheden en updates van het platform.

Ontvang vrijblijvend advies

Ik wil gecontacteerd worden.

Ben je klaar voor propaan? Vul dan je gegevens in en we bellen je op om vrijblijvend een offerte op maat op te stellen.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Nog vragen?

Propaangas is een aardolieproduct. In België heeft elk aardolieproduct een maximumprijs opgelegd door de overheid. Het is dus niet toegelaten aan leveranciers om te verkopen aan een hogere prijs. Dit geldt ook voor andere aardolieproducten, zoals benzine, diesel, stookolie, etc. Die maximumprijs wordt bepaald door de overheid. In die prijsberekening wordt rekening gehouden met alle relevante kosten in de totale toeleveringsketen; van productie naar uitlevering. De verbruiksprijs van propaangas in bulk (tanks) is variabel en wordt ook bepaald door de programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier.

De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs.

Enkele dagen na de ondertekening van je nieuwe contract bij Primagaz, contacteren wij je om een afspraak in te plannen voor de levering en plaatsing van je nieuwe propaangastank. Indien je contractvrij bent, hanteert Primagaz een gemiddelde leveringstermijn van gemiddeld 4 weken voor een bovengrondse gastank en gemiddeld 6 weken voor een ondergrondse gastank. Deze leveringstermijn gaat in na de betaling van het voorschot.
In de dealer locator vind je het dichtstbijzijnde Primagaz-verkooppunt.