Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Drie werkmannen op een werf, man met gele helm wijst omhoog

Bouw

Bouw en constructie

Energie waarop je kan bouwen

Een optimaal resultaat met propaan

Als bouwprofessional moet je een goed resultaat neerzetten. Onze energieoplossingen helpen je om elke dag opnieuw kwaliteit te leveren.

Met energieoplossingen van Primagaz in zowel tanks als flessen, is propaan de ideale brandstof voor het verwarmen van de werfkeet, het uitharden van gietbeton of als brandstof voor de branders van bijvoorbeeld dakdekkers. Wat ons onderscheidt van anderen, is vooral onze betrouwbaarheid en flexibiliteit. 

Welke fles is het meest geschikt voor de bouwsector?

Het uitgebreide assortiment van Primagaz bevat verschillende gasflessen voor de bouwsector. Elke gasfles wordt vóór, tijdens en na het vullen gecontroleerd, zodat ze voldoet aan alle veiligheidseisen. Met de gasflessen van Primagaz ben je dan ook zeker van een veilige gasfles met de juiste gasvulling van uitstekende kwaliteit.

Primablack 10

PrimaBlack 10

Propaan buitendraad

Primablue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primablue 18

PrimaBlue 18

Propaan binnendraad

Primablue 46

PrimaBlue 46

Propaan binnendraad

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Diverse toepassingen

Binnen de bouwsector

Propaangas bewijst z'n nut in diverse sectoren, voor verschillende toepassingen. Zo ook in de bouwsector. Je kan gasflessen van Primagaz onder andere gebruiken voor:

  • Verwarming van de werfkeet
    De centrale plaats op een bouwplaats is de keet. Primagaz levert hier de energie voor, zodat het een aangename ontmoetingsplaats blijft.
  • Uitharden van gietbeton
    Dankzij het hoge rendement van propaangasbranders hardt beton sneller uit en kan je na het storten snel starten met ontkisten, wat het bouwproces versnelt.
  • Wegenwerken
    Asfalteermachines moeten 24 uur per dag klaarstaan voor gebruik. Gebruik onze gasflessen en vertrouw op een uitgebreid netwerk van verdelers in geval van nood. 

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!
Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Onze gasadviseur komt langs om je een oplossing op maat voor te stellen, altijd aangepast aan jouw specifieke situatie. Hij schat je verbruik in, adviseert je over het type tank, hoe de plaatsing volgens de veiligheidsvoorschriften verloopt en hij beantwoordt al je vragen. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte. Valt die in de smaak, dan hoef je alleen maar te tekenen om klant te worden en te genieten van Primagaz' service op maat. We prikken samen een datum voor de installatie van je tank. In tussentijd dien je een vergunningsaanvraag in bij je gemeente en stuur je de omgevingsvergunning op naar ons.
Er gelden enkele belangrijke verplichtingen voor het definitief buiten gebruikstellen van een stookolietank. Deze regels zijn afhankelijk van het doel waarvoor de tank werd gebruikt, de grootte en de plaats van de tank. Het is niet verplicht om je tank te verwijderen, maar hij moet wel leeggemaakt worden en gereinigd.
Primagaz verzorgt de installatie van je tank van A tot Z, helemaal gratis. Op de dag van plaatsing moet je er alleen voor zorgen dat de toegang vrij is, afhankelijk van het gekozen type installatie (bovengrondse of ondergrondse tank). Primagaz installeert de gasleidingen op middendruk en hoge druk, tot en met de ontspanner naar lage druk. Voor de aansluiting op het lagedruksysteem in je huis doe je beroep op een erkend installateur.
Wanneer we je tank plaatsen, doen we meteen een eerste keuring. Na de aansluiting wordt alles opnieuw gecontroleerd en tot slot laten we na de eerste levering een erkend keuringsorganisme je tank controleren voor ingebruikname. Zo ben je altijd zeker van een optimale veiligheid.
Na de tweede inspectie krijg je een verificatierapport of een lekdichtheidsbewijs voor de interne en externe leidingen. Dat bezorg je ons vóór de eerste levering.
Je geniet meteen van alle voordelen van de Primagaz-service. Je kan bestellingen plaatsen en je gebruik online opvolgen via MijnPrimagaz. Als je gekozen hebt voor het geautomatiseerd meetsysteem zorgen we zelfs voor tijdige leveringen zonder dat je er zelf aan moet denken. 
Met Primagaz ben je kortom zeker dat je nooit zonder energie zal komen te zitten. Dankzij onze voorraad en ons wagenpark kunnen we altijd een snelle levering garanderen. 
We zorgen ook voor het technisch onderhoud van je tank, voeren eventuele reparaties uit en zorgen elke vijf jaar voor een inspectie door een erkende instantie. En dat allemaal inbegrepen in het pakket dat je gekozen hebt.