Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Luchtfoto van woonwijk bij ondergaande zon

Vastgoed

Propaan in de vastgoedsector
Een kwalitatieve en duurzame energiebron

Energieoplossingen in de vastgoedsector

Als professional in de vastgoedsector streef je ernaar om kwalitatieve en duurzame woningen op te leveren voor je klanten. Propaangas van Primagaz is hierbij een flexibele en betrouwbare energiebron.

In de waardering van een woning, ongeacht deze nieuw of gerenoveerd is, spelen de energieprestaties een belangrijke rol. Met propaan en Futuria Propaan van Primagaz is er een performante, duurzame en flexibele energieoplossing op maat van jouw project. Om te genieten van propaan heb je geen aardgasaansluiting nodig. Zowel de aankoop van de ketel als het onderhoud ervan is budgetvriendelijker dan stookolie, en de lagere CO₂-uitstoot zorgt er ten slotte voor dat ook het milieu minder belast wordt.

Waarom kiezen voor propaan?

Een veelzijdige energiebron

Een veelzijdige energiebron voor alle behoeften in een woning

(Futuria) Propaan is geschikt voor al je energiebehoeften, gaande van centrale verwarming tot koken, warm water en zelfs de verwarming van een zwembad.

(Bio)propaan biedt alle voordelen van verwarmen op gas, zelfs wanneer er geen aansluiting op het aardgasnetwerk mogelijk is.

Koken op gas is simpel, makkelijk te controleren en verbruikt minder energie. Afhankelijk van de situatie kan je gebruikmaken van gasflessen of van een gastank.

Niets zo belangrijk als warm water in een woning. Propaan als energiebron is veilig, voordelig en betrouwbaar.
Een propaangasinstallatie voorziet je ook buitenshuis van de nodige energie. Zo is propaan de ideale oplossing voor het verwarmen van een zwembad

Krijg nu € 500 korting

Interesse in propaan? Contacteer ons en krijg nu tijdelijk € 500 korting op je installatie.

Oplossingen op maat

Recreatie

Welke installatie past bij jou?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van jouw situatie bieden we een oplossing op maat. Je hebt de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks, of een combinatie van beide. Daarnaast is er ook het propaannetwerk: de perfecte oplossing om meerdere verbruikers van propaangas te voorzien. Onze gasadviseur begeleidt je bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn perfect esthetisch te integreren in de omgeving.
Is je verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of kunnen de veiligheidsafstanden niet gerespecteerd worden? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.
Bij een propaannetwerk wordt er slechts één gastank geïnstalleerd. Deze heeft een grotere capaciteit dan de standaard tanks en kan boven- of ondergronds geplaatst worden, afhankelijk van jouw wensen. Op die manier kunnen meerdere wooneenheden (denk aan appartementen, recreatiedomeinen, kantoorruimtes ...) makkelijk voorzien worden van propaangas. Bovendien krijgt elke eenheid een aparte meter om het verbruik op te volgen.

Een nieuwe generatie propaan

Erkend als duurzame energie en geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Maak kennis met de energie van de toekomst!

Je partner van A tot Z

In alle fasen van het project kan je een beroep doen op ons verkoop- en technisch team.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.