Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Propaantank

Een installatie op (Futuria) Propaan
Voor een waaier aan toepassingen

(Futuria) Propaan: veelzijdig en efficiënt

Propaan en Futuria Propaan zijn gebruiksvriendelijke, veilige energieoplossingen die je kan gebruiken voor tal van industriële toepassingen. Primagaz biedt verschillende mogelijkheden om (Futuria) Propaan te gebruiken, afhankelijk van de noden en mogelijkheden van jouw onderneming.

Voor industriële processen waarbij jaarlijks minder dan 200.000 liter stookolie of 350 ton zware stookolie nodig is, is propaan of Futuria Propaan de beste oplossing. Onze teams begeleiden je en geven advies over de twee mogelijkheden: een bovengrondse of een ondergrondse propaantank. 

Ligt je verbruik hoger, dan is LNG beter geschikt. Zoek je eerder een gebruiksvriendelijke energieoplossing voor kleinere afnames? Bekijk dan ons aanbod gasflessen voor professioneel gebruik.

Soorten propaantanks

Twee soorten propaantanks

Op maat van jouw behoefte en terrein

Wil je gebruik maken van een propaantank, dan heb je twee mogelijkheden: een bovengrondse of een ondergrondse tank. Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de meest discrete oplossing, maar ook de bovengrondse tanks kunnen we perfect esthetisch in de omgeving integreren.

Bovengrondse propaantank voor bedrijven

Bovengrondse tank

Onze bovengrondse gastanks zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. De installatieprijs van deze bovengrondse tanks is lager dan bij een bovengrondse omdat er geen graafwerken aan te pas komen. Bovendien kan een bovengrondse tank snel een eenvoudig geplaatst worden, op voorwaarde dat onze voertuigen makkelijk de plaats kunnen bereiken waar de tank terecht moet komen. Om ervoor te zorgen dat de bovengrondse propaantank waterpas staat moeten grote niveauverschillen op voorhand genivelleerd worden en plaatsen we ook betonblokken onder de tankpootjes.

Ondergrondse propaantank voor bedrijven

Ondergrondse tank

Het grootste voordeel van onze ondergrondse tanks is dat deze volledig worden ingegraven zodat enkel het deksel nog zichtbaar is. Elke ondergrondse tank is voorzien van een dubbele coating en wordt zo diep mogelijk in de grond geplaatst voor extra veiligheid. Omdat er grotere graafwerken aan te pas komen ligt de installatiekost van een ondergrondse propaantank iets hoger dan die van een bovengrondse. Op de dag van de plaatsing komt onze aannemer ter plaatse met een graafmachine om de werken uit te voeren. Er moet dan ook voldoende ruimte zijn voor deze machine.

Leveringen en voorraadbeheer

Een efficiënt voorraadbeheer

Zo is er altijd propaan beschikbaar

Zeker in de industriële sector is het enorm belangrijk dat een bedrijf altijd voldoende propaangas ter beschikking heeft. Daarom biedt Primagaz verschillende manieren om je gasvoorraad te beheren. Een van deze manieren is een geautomatiseerd meetsysteem. Dit telemetriesysteem controleert automatisch het niveau van je gastank en verstuurt een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van de tank lager is dan 20%. Vervolgens plannen wij zelf de levering van het propaangas. Zo hoef jij je dus nooit zorgen te maken om je gasvoorraad: wij regelen alles!

Mogelijkheden tot voorraadbeheer van een propaantank

Interesse in (Futuria) Propaan?

Propaangas biedt een kwalitatief alternatief voor aardgas in diverse industriële toepassingen. Interesse? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met een van onze gasadviseurs.

De prijs van propaan

Hoeveel kost een installatie?

De kostprijs van een propaaninstallatie is vooral afhankelijk van de keuze tussen een boven- of ondergrondse tank en het volume van de tank. Voor de ondergrondse tanks biedt Primagaz twee formules: de aankoopformule of gespreide betaling via de huurkoopformule. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op jouw maat.

Een variabele verbruiksprijs

De verbruiksprijs van propaangas in tanks is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier. De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert dus best bij je lokale verdeler naar de huidige prijzen.

Hoe wordt je tank geïnstalleerd?

De installatie van een gastank gebeurt in verschillende stappen. Primagaz loodst je hier vlot doorheen.

 • 1. Voorbereiding

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.

  Samen bereiden we de plaatsing van je tank voor en spreken we een datum af.
 • 2. Plaatsing

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.

  Op de afgesproken datum komen onze aannemers langs om je gastank te installeren.
 • 3. Keuring

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.

  Bij een eerste keuring wordt gecontroleerd of alles conform de wet is geplaatst.
 • 4. Attesten

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.

  Je bezorgt de nodige attesten en rapporten om aan te tonen dat je tank wettelijk in orde is.
 • 5. Eerste levering

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

  Primagaz vult je tank. Je kan nu genieten van alle voordelen van propaangas!

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Ben je overtuigd van de voordelen van propaan en ontvang je graag een offerte op maat? Vul je gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Waarom kiezen voor propaangas van Primagaz?

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van je tank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijk organisme. We werken met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van je installatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

Primagaz zet zich in voor schonere lucht. Elk jaar weer. Hoe? Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in Futuria Propaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo stoten ze een pak minder roet en fijn stof uit en dragen wij bij aan een beter milieu.

Heb je een uitdaging voor ons, een vraag, of loopt er iets mis? Onze medewerkers helpen je graag verder. Onze Customer Service staat voor je klaar tijdens de kantooruren. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. Daarnaast kan je via MijnPrimagaz 24/24 gas bestellen, je facturen bekijken en je bestellingen volgen.

Voor gasflessen kan je ook steeds terecht bij een Primagaz-verdeler. Dankzij het uitgebreide Primagaz-netwerk is er altijd een Primagaz-verdeler in je buurt. Gebruik je grote hoeveelheden gasflessen? Dan gaat Primagaz samen met jou op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor rechtstreekse levering.

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in België. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, actief in 27 landen en de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.