Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Industrieel bakken

Industrieel bakken met propaangas

Avieta manager

Het Belgische Avieta is gespecialiseerd in de productie van diverse soorten wafels. 90% daarvan is bestemd voor export. Een betrouwbare energieoplossing is voor Avieta dus een must.

"We gebruiken propaangas voor het aanstoken van onze bakovens", aldus plantmanager Raf Vanherck. "Zonder propaangas zijn er dus ook geen wafels." De belangrijkste voordelen van propaangas van Primagaz zijn voor hem de verminderde milieu-impact, de betrouwbare leveringen en het financiële aspect.

Van propaan naar Futuria Propaan voor nog minder CO₂-uitstoot

In vergelijking met stookolie stoot de verbranding van propaangas 16% minder CO₂ uit, iets waar Avieta veel belang aan hecht. Daarom willen ze op termijn zelfs overstappen op Futuria Propaan, een biogas dat tot 80% minder CO₂ uitstoot dan fossiele brandstoffen. Om die overschakeling te realiseren moeten hun bestaande apparaten niet worden aangepast.


Een betrouwbare en financieel interessante energieoplossing

Een continu en vlot productieproces is uiteraard een van de prioriteiten van Avieta. Hiervoor kunnen zij altijd rekenen op de service van Primagaz. "We hebben nog nooit problemen gehad met propaangas. Zelfs bij de uitbreiding van onze machines kon een continue gaslevering gegarandeerd worden."

Bij deze uitbreiding bleek het noodzakelijk om de propaantank te verplaatsen. Daarom werd een studie uitgevoerd om te berekenen of de overstap naar aardgas misschien financieel interessanter was. "Financieel was het een heel zware investering om over te stappen naar aardgas", vertelt Raf. "Daarom hebben we samen met Primagaz geïnvesteerd om de propaantank te verplaatsen en zo verder te werken."

Wil jij ook weten wat propaan kan betekenen voor jouw onderneming?

"Ook bij de uitbreiding van onze machines kon een continue levering van propaangas gegarandeerd worden."

RAF VANHERCK
Plantmanager Avieta