Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en blijft voor jou klaarstaan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Verwarmen en warm water

Altijd een warme thuis
Dat is pas ultiem comfort

Ontdek onze gasflessen

Aangenaam warm dankzij gas

Een knusse thuis waar je geniet van een aangename warmte en van heerlijk warm water, wanneer je maar wilt – dat is toch ultieme luxe? Primagaz maakt deze luxe voor jou beschikbaar, ook als je geen aardgasaansluiting hebt.

Welke fles is het meest geschikt om te verwarmen?

Genieten van alle voordelen van gas, zonder aardgasaansluiting? Dat kan dankzij Primagaz. Onze gasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Bovendien kan je ze niet alleen gebruiken voor je verwarming of warm water, maar ook voor bijverwarming zoals een kacheltje. Zo hebben we voor elk huishouden een gasoplossing op maat.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Blue 46

PrimaBlue 46

Propaan binnendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor een warme thuis

Loop helemaal warm voor gas

Gebruik je propaangas voor de productie van warm water én voor je verwarming? Maak het jezelf dan gemakkelijk door de gasflessen aan elkaar te verbinden met een koppelstuk. Dit koppelstuk heeft een manuele of een automatische omschakelaar. Is de eerste fles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de volle. Zo blijft je huis comfortabel warm en kom je nooit voor vervelende situaties óf lege gasflessen te staan.

De voordelen van propaangas

  • Geniet van het comfort van gas, zonder aansluiting op het aardgasnetwerk.
  • Flexibel verwarmen met gemakkelijk te hanteren gasflessen.
  • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue XL en verminder je ecologische voetafdruk tot 80%.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter twee technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten, zodat je het totale gewicht kan meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de fles zit.
  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Voor het EasyBlue-gasflessengamma (EasyBlue XL en EasyBlue PLUS) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kan je de resterende inhoud van je gasfles meten.

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.