Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Verwarmen en warm water

Altijd een warme thuis

Dat is pas ultiem comfort

Aangenaam warm dankzij gas

Een knusse thuis waar je geniet van een aangename warmte en van heerlijk warm water, wanneer je maar wilt – dat is toch ultieme luxe? Primagaz maakt deze luxe voor jou beschikbaar, ook als je geen aardgasaansluiting hebt.

Welke fles is het meest geschikt om te verwarmen?

Genieten van alle voordelen van gas, zonder aardgasaansluiting? Dat kan dankzij Primagaz. Onze gasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Bovendien kan je ze niet alleen gebruiken voor je verwarming of warm water, maar ook voor bijverwarming zoals een kacheltje. Zo hebben we voor elk huishouden een gasoplossing op maat.

Easyblue XL

EasyBlue XL

Futuria Propaan DIN-aansluiting

Primablue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primablue 46

PrimaBlue 46

Propaan binnendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor een warme thuis

Loop helemaal warm voor gas

Gebruik je propaangas voor de productie van warm water én voor je verwarming? Maak het jezelf dan gemakkelijk door de gasflessen aan elkaar te verbinden met een koppelstuk. Dit koppelstuk heeft een manuele of een automatische omschakelaar. Is de eerste fles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de volle. Zo blijft je huis comfortabel warm en kom je nooit voor vervelende situaties óf lege gasflessen te staan.

De voordelen van propaangas

  • Geniet van het comfort van gas, zonder aansluiting op het aardgasnetwerk.
  • Flexibel verwarmen met gemakkelijk te hanteren gasflessen.
  • Kies voor Futuria Propaan in onze EasyBlue XL en verminder je ecologische voetafdruk tot 16%.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Onze gasflessen beschikken niet over een indicator die je vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in je gasfles zit:

  • Methode 1: je kan het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat in kilo het gewicht van de gasfles indien ze leeg zou zijn. Van zodra je het gewicht van een lege gasfles kent, kan je de fles op een weegschaal zetten en zo het totale gewicht meten. Als je het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

  • Methode 2: je voelt met je handpalm aan de zijkant van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit, en warmer op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

Je kan ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat je eenvoudig kan plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer je gasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.


Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-verdelers. Andere minder courante Primagaz-gasflessen zijn bij een beperkter aantal verdelers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor de meest geschikte verdeler in je buurt.

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die je moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod.


Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.


Nog een lege Primagaz-gasfles in huis?
Breng je lege gasfles binnen en ontvang statiegeld