De energieprijzen zijn gestegen. Wat betekent dit concreet voor jou en wat kan je zelf doen om de impact op je energiefactuur te verminderen? Lees meer.

Verwarmen en warm water

Altijd een warme thuis
Dat is pas ultiem comfort

Ontdek onze gasflessen

Aangenaam warm dankzij gas

Een knusse thuis waar je geniet van een aangename warmte en van heerlijk warm water, wanneer je maar wilt – dat is toch ultieme luxe? Primagaz maakt deze luxe voor jou beschikbaar, ook als je geen aardgasaansluiting hebt.

Welke fles is het meest geschikt om te verwarmen?

Genieten van alle voordelen van gas, zonder aardgasaansluiting? Dat kan dankzij Primagaz. Onze gasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Bovendien kan je ze niet alleen gebruiken voor je verwarming of warm water, maar ook voor bijverwarming zoals een kacheltje. Zo hebben we voor elk huishouden een gasoplossing op maat.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz Blue 10

PrimaBlue 10

Propaan binnendraad

Primagaz Blue 46

PrimaBlue 46

Propaan binnendraad

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vind je heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kan je gasflessen kopen of omruilen. Er is altijd een verdeler in je buurt!

Gasflessen voor een warme thuis

Loop helemaal warm voor gas

Gebruik je propaangas voor de productie van warm water én voor je verwarming? Maak het jezelf dan gemakkelijk door de gasflessen aan elkaar te verbinden met een koppelstuk. Dit koppelstuk heeft een manuele of een automatische omschakelaar. Is de eerste fles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de volle. Zo blijft je huis comfortabel warm en kom je nooit voor vervelende situaties óf lege gasflessen te staan.

De voordelen van propaangas

  • Geniet van het comfort van gas, zonder aansluiting op het aardgasnetwerk.
  • Flexibel verwarmen met gemakkelijk te hanteren gasflessen.
  • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue XL en verminder je ecologische voetafdruk tot 80%.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend.

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa (vandaar de naam) en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is echter identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

Biopropaan wordt gebruikt voor professionele en particuliere toepassingen, en is een bijproduct van het productieproces van biodiesel.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse, dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. Dit gebeurt in de nieuwe, op maat gemaakte productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt mee opgenomen in de berekening van de footprint.